Tayland'da GYV'nin "Çocuk ve Anne Sağlığı" konferansına büyük ilgi


Tayland'da Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) ve ülkenin en önde gelen üniversitesi Mahidol ile ortaklaşa düzenlenen "Çocuk ve Anne Sağlığı" başlıklı konferans büyük ilgi gördü. Konferansta ele alınan konuların yazılı önerge şeklinde Birleşmiş Milletler (BM)'ye sunulacağı kaydedildi.

Başkent Bangkok'ta 24-26 Kasım tarihleri arasında GYV ve Mahidol Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen "Çocuk ve Anne Sağlık" başlıklı konferans bugün sona erdi. Tayland'da büyük ilgi uyandıran konferansı Unıcef, World Health Organization (WHO), Thai Health, Thailand Achievement Institute (TAİ) gibi kuruluşlar da destekledi.

Konferansa yerel dinleyiciler haricinde 19 ülkeden katılım gerçekleşti. Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkan Yardımcısı Hüseyin Hurmalı yaptığı açılış konuşmasında, "Birleşmiş Milletler'in sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin 193 ülke lideri tarafından taahhüt edilmesinden iki ay sonra konferansın yapılmasının, insanlığın entellektüel sermaye inşaasına önemli katkı sağlayacağını" belirtti.

Hurmalı "konferansta milenyum kalkınma hedeflerinden farklı olarak sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin daha detaylı bir dille ifade edilmesinin büyük önem taşıdığına" da dikkat çekti. Başkan Yardımcısı Hurmalı şöyle devam etti: "Herkesi kapsayacak şekilde evrensel insani standartların oluşturulmasının başarılabilmesi için günümüzde bilgi altyapısı, metod, gerekli ve yeterli kaynaklara sahibiz ve bunu birlikte başarabiliriz."

Hurmalı konuşmasında ayrıca, GYV'nin Birleşmiş Milletler'deki genel danışmanlık statüsü akreditasyonu sayesinde konferans sonuçlarının yazılı önerge olarak BM'ye sunulacağını da kaydetti.

Üç gün süren konferansta, çocukluğun her döneminde sağlığı olumlu ve olumsuz etkileyen unsurlardan, annenin beslenmesine kadar birçok konuda paylaşımlar aktarıldı.

Öte yandan, konferansın gala yemeğinde Tayland'daki Marmara Türk Okulları öğrencilerinin yerel ve Türk danslarıyla gerçekleştirdiği gösteri izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. CİHAN
<< Önceki Haber Tayland'da GYV'nin "Çocuk ve Anne Sağlığı" konferansına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER