Tekin: Mezhep çatışması projesinin parçası olursak bunun bedeli ağır olur


CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, iktidarın ülkeyi yönetemediğini ve yönetmekte çaresiz kaldığını söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Türkiye'nin hayatını kolaylaştırmak için içerde ve dışarda yapılacaklarla ilgili birçok önerilerinin olduğunu belirten Tekin, "Dün bizim itirazlarımız vardı Ortadoğu coğrafyasıyla ilgili. Aman ha terör örgütleriyle ilişkiye girmeyin. Türkiye cumhuriyeti büyük bir ülkedir. Bu yöntemleri kullanırsanız ciddi bir sorunla karşı karşıya kalırsınız. Bir IŞİD terör örgütü oldu. Önümüzdeki günlerde küresel ülkelerin Ortadoğu coğrafyasında İslam coğrafyasında bir mezhep çatışması projesinin bir parçası oluverirsek bunun bedeli ağır olur." diye konuştu.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP'nin 35. Kurultayı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Herhangi bir adayın çıkma durumu olmadığını 20-25 gün önce dile getirdiğini belirten Tekin, "Hayırlısı olsun, genel başkanımız tek başına aday." dedi. Ciddi bir sıkıntılı süreçte kurultayı yaptıklarını ifade eden Tekin, "Türkiye'nin içeride ve dışarıda ev hapsine hapsedildiği bir dönemde biz kendi kurultayımızı yapıyoruz. 2 yıl önce iktidar mensuplarının tamamı 'hiç kimse Türkiyenin sabrını test etmesin' diye açıklama yapıyorlardı. Bugün bu sözleri söyleyenler bugün Türkiye'yi öyle bir hale getirdi ki, İncirlik hava sahasında koalisyon ülkelerinin neredeyse tamamının uçakları uçarken Türkiye cumhuriyetinin uçağının uçmaması büyük bir ızdıraptır bizim için. Vicdanımız kanıyor. İçerde yaşanan manzaraları anlatmamıza gerek yok. Bütün bunlara rağmen baskı, zalimlikle Türkiye'yi ayakta tutmaya çalışıyorlar." diye konuştu.

Son günlerde özellikle aydınların imzası ile ilgili bir çalışma olduğunu ifade eden Tekin, şöyle konuştu: "Elbette her türlü bildirinin içeriği tartışılabilir ve itiraz edilebilir. Benim de itirazım var ama unutmamalıyız daha dün siz 'biz bu süreci götürdük, barış sağladık birçok unsurlarla bir araya gelip baldıran zehri içtik' diyen siz değil miydiniz? Ne oldu da bu duruma geldiniz? Biz CHP olarak iktidarın yönetemediği ve çaresiz kaldığını biliyoruz. Davutoğlu bu konuda Türkiye'nin hayatını kolaylaştırmak için bu konuda içeride ve dışarıda yapılacaklarla ilgili birçok önerimiz oldu. Dün bizim itirazlarımız vardı Ortadoğu coğrafyasıyla ilgili. Aman ha terör örgütleriyle ilişkiye girmeyin. Türkiye cumhuriyeti büyük bir ülkedir. Bu yöntemleri kullanırsanız ciddi bir sorunla karşı karşıya kalırsınız. Bir IŞİD terör örgütü oldu. Önümüzdeki günlerde küresel ülkelerin Ortadoğu coğrafyasında İslam coğrafyasında bir mezhep çatışması projesinin bir parçası oluverirsek bunun bedeli ağır olur. Bu çerçevede duyumlarımız var, umarım bunlar doğru değildir. Türkiye bu konuda siyasetçisiyle, bilim insanları ve milletvekilleriyle duyarlı olmalıyız. Aksi takdirde yarın ağır faturaları ödemekten ciddi sıkıntı çekebiliriz."
Mezhep-catismasi-projesinin-parcasi-olursak-bunun-bedeli-agir-olur-1988708.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Tekin: Mezhep çatışması projesinin parçası olursak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER