Teröre lanet yağıyor

Ankara 2015'te 103 kişinin öldüğü terör saldırılarının ardından bir kez daha sarsıldı. Teröristler bomba yüklü aracı askerî servis otobüslerinin ortasında patlattı.

Teröre lanet yağıyor

Hain saldırı, TBMM, Başbakanlık ve Genelkurmay binalarının hemen önünde, devletin kalbi sayılacak bir noktada düzenlendi. Böylesine kritik bir bölgede meydana gelen terör eylemi, Türkiye'yi yasa boğdu. Teröre Türkiye'den ve dünyadan lanet yağdı.


Genelkurmay Başkanlığı: Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıda hayatını kaybeden kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımıza, vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve Yüce Türk Milletine başsağlığı, yaralı kahraman silah ve çalışma arkadaşlarımız ile vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Eskişehir Yolu'ndan (İnönü Caddesi) gelen bir araç, sokağa 150 metre girdikten sonra 5 servis aracının ortasına geldiğinde patlama oluyor. Bomba yüklü bir otomobilin patlatılması sonucu olay meydana gelmiştir. Olayın kim veya kimler tarafından yapıldığı konusu incelenmektedir. Terörün her türlüsü lanetlidir. Devletin tüm birimleri bu hadisenin üzerindedir.

ABD Büyükelçisi John Bass: Derin üzüntü ve şok içerisindeyim. Kalbimiz ve dualarımız saldırılardan etkilenenlerledir.

İngiltere Büyükelçisi Richard Moore: Birleşik Krallık bu zor zamanında Türkiye ile omuz omuzadır. Terörizmi kesin ve net olarak kınıyorum.



Beyaz Saray: Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price imzalı açıklamada, "Amerika Birleşik Devletleri Ankara'daki saldırıyı en sert şekilde kınıyor. Düşüncelerimiz ve dualarımız, askeri personeller de dahil hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşların aileleriyle ve sevdikleriyle. Bu saldırı karşısında güçlü işbirlikçimiz, NATO müttefiki ve IŞİD'e karşı koalisyonun değerli üyesi Türkiye'nin yanında duruyor, devam eden işbirliğimiz ve teröre karşı mücadelede desteğimize yönelik güvence veriyoruz" denildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı: Ankara'da meydana gelen terör saldırısı ile ilgili ABD Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yayınladı. Yazılı açıklamada, "ABD'nin olayı kınadığı, kurbanların ailelerine üzüntülerini ilettiği ve teröre karşı Türkiye ile birlikte olduğu" belirtildi. Açıklamada şöyle denildi: "ABD bugün Ankara'da Türk askeri personeline ve sivillere yönelik terör saldırısını şiddetle kınıyor. Hayatını kaybedenlerin ailelerine en derin üzüntülerimizi sunuyor ve yaralıların hızlıca iyileşmesini diliyoruz. NATO üyesi olan Türkiye ile terör tehdidine karşı mücadelede güçlü işbirliğimizi yineliyoruz."

ABD Savunma Bakanı: ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ise, "Savunma Bakanlığı namına, Ankara'daki bombalı saldırının kurbanlarının ailelerine en derin başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum. Düşüncelerim bu anlamsız trajediyle yaralandı. Türk askeri personelini taşıyan servislere yönelik bu korkakça saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz. Terörü yenmeye karşı işbirliğimizi daha da derinleştirip güçlendirecek bu dehşet verici olay karşısında Türk müttefiklerimizin yanındayız" ifadelerini kullandı.



Merkel'den Davutoğlu'na taziye: Almanya Başbakanı Angela Merkel, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu telefonla arayarak, Ankara'daki saldırıda hayatını kaybedenler için taziye ve dayanışma dileklerini iletti. Başbakan Davutoğlu da olayın hemen ardından Almanya Başbakanı Merkel'in güçlü açıklamaları ve Brüksel'de düzenlenecek toplantının dayanışma ifadesi olarak ertelenmesi sebebiyle teşekkürlerini ilettiği öğrenildi.

Rusya'dan saldırıya kınama: Rusya Parlamentosu Üst Kanadı Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komisyonu Başkanı Birinci Yardımcısı Frants Klintseviç, Ankara'da meydana gelen terör saldırısını kınadı. Rus senatör, her türlü terör saldırılarına karşı çıktıklarını kaydetti.

İsveç Dışişleri Bakanı Wallström: Dış İşleri Bakanı Margot Wallström Twitter hesabından yayınladığı bir mesajla Ankara'daki bombalı saldırıyı kınadı. Margot Wallström  "Ankara'daki bombalı saldırı sonrasında ölü sayısı artıyor. Düşüncelerim saldırının kurbanları ve aileleri ile birlikte. İsveç adına bu akıl almaz saldırıyı kınıyorum" dedi.

İngiltere Başbakanı David Cameron: Cameron, başbakanlığın resmi Twitter adresinden, "Düşüncelerim Ankara'daki  terör saldırılarından  etkilenenlerle birliktedir. Birleşik Krallık, bu acımasız şiddet eylemiyle dehşete düştü" diye yazdı.

Yunanistan'dan saldırıya kınama: Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ve Başbakan Aleksis Çipras, Ankara'da meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınadıklarını bildirdi.


NATO: NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de yaptığı yazılı açıklamada, "Ankara'nın kalbinde, askeri personel taşıyan otobüslere dönük terör saldırısını güçlü bir şekilde kınıyorum. Yakınlarını kaybedenlere ve Türk halkına başsağlığı diliyorum. Düşüncelerimiz yaralılarla birilikte. Bu tür saldırılara hiçbir şekilde meşruiyet addedilemez. NATO müttefikleri, terörle mücadelede omuz omuzadır" dedi.

AB: Avrupa Birliği (AB) ise saldırı ile ilgili yaptığı açıklamasında, Türkiye'nin ve Türk halkının yanında olduğunu belirtti. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn'ın yaptığı ortak açıklamada başka bir korkunç saldırının Ankara'nın merkezini vurduğu ifade edildi.

AP: Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Ankara saldırısı hakkında kınama mesajı yayınladı. Schulz, mesajında "Ankara'da yeni bir menfur terör saldırısı daha oldu. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum" ifadelerini yer verdi, Türk otoritelerinin yanında olduğunu bildirdi.

AJANSLAR
<< Önceki Haber Teröre lanet yağıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER