Tetiker'den 'sendikalı işçilerin eylemi yatırımları zora soktu' iddiası

Tetiker'den 'sendikalı işçilerin eylemi yatırımları zora soktu' iddiası

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Yaşar Tetiker, geçen gün Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) sendikaişçilerin eyleminin yatırımların iptali ve durmasına neden olduğunu iddia etti.

Ereğli TSO Başkanı Yaşar Tetiker, OSB'de faaliyetini sürdüren Tat Metal fabrikası önünde yaşanan sendika eyleminin yatırımcıları ürküttüğünü ve yer alan sanayicilerin aldıkları yerleri iptal etmesine kadar kendilerini sıkıntıya soktuğunu öne sürdü. Tetiker, kendilerinin işverenin yanında olduğunu ancak buna karşılık işçilerin de vatandaşları olması nedeniyle arabuluculuk yapmaya başladıklarını kaydetti. Sendika hareketinin zamanının yanlış olduğunu savunan Tetiker açıklamasında şunları ifade etti: "İşveren tarafındayız. İşveren temsilcisiyiz. Ama iş verenin temsilcisi derken işçi kardeşlerimiz de bizim vatandaşlarımız. Orada denge kurmak bizim görevimizden bir tanesi. Ama daha yeni filizlenmeye başlayan Organize Sanayi Bölgemizdeki daha hep söyledik: Daha yeni yeni rehabilitasyonu yaptık. Ayağa kaldırdık. Organize Sanayi Bölgesinin hangi aşamalardan hangi sıkıntılardan bu noktalara geldiği belli. Şimdi sendika faaliyetlerinin çalışması sendikal faaliyetlerin oluşması bana göre zamansız bir oluşum. İyi bir zamanlama değil açıkçası. Kendileri ile ilgili de bunları görüştük. Bundan sonra bu konu hukuka yansımış ve hukuka geçmiş bir konu. Bundan sonra ne olacaksa hep beraber göreceğiz. Ama Biz söylediğimiz gibi işçi ve işveren daha doğrusu orada fabrika sahibi arkadaşlarımızdan sendika arasında her zaman arabuluculuk yapmaya da hazırız. Bunu da şu anda başlatmış bulunuyoruz. Burada ki esas mesele, bundan sonra yatırım yapacak arkadaşlarımızın yatırımdan vazgeçmesi. Bizi ürküten ve korkutan o. Geçen gün Organize Sanayi Bölgesinde yapmış olduğumuz toplantıda sanayicilerimizin 'Al bizden bu yeri istemiyoruz. Sendika gelecekse biz bu yatırımları niye yaptık. Bize bu yerleri neden verdin' dediler. İkna etmeye çalıştım. İkna da ettim zannediyorum. Ancak Akın Tatoğlu'nun ikna olması çok zor. O belirli yerleri de organize sanayide iptal etti. Açıkça söyleyeyim ki yatırım yağmaktan vazgeçti. Yani bir takım sıkıntılı günler yaşıyoruz. Sıkıntılı günler yaşıyoruz. Ancak burada karşılıklı olarak bu konuya çözüm bulmak zorundayız."

"OY-PA BİZİ İLGİLENDİRMEZ"

Bir gazetecinin 'ERDEMİR personeli ile birlikte çalışan OY-PA'daki taşeron işçilerin sendikasız çalışmasına karşılık Türk Metal Sendikası'nın Tat Metal Sendikası'ndaki çalışanların sendikal haklarını nasıl değerlendiriyorsunuz' sorusuna ise Tetiker, şu cevabı verdi: "Şimdi zaten OY-PA bizi ilgilendirmez. Bizim için önemli olan Karadeniz Ereğli'deki yatırımcımın kahretmesi ve yatırımdan vazgeçmesi. Bizi en fazla ilgilendiren taraf o. Bize Organize Sanayi'de açtığı yara çok daha büyük. Orada işçiler iyi ya da kötü kendi kaderine razı olmuş. O vaziyette çalışıyor diyelim. Ama burada tamamen işvereni sürükleyen bir hadise yaşıyoruz. Şu ortamda bir infial var organize sanayi bölgesinde. Yer alan bir takım sanayicilerimiz yeri geri vermek isteyen ve yatırımdan vazgeçmek isteyen sanayicilerimiz var. Bütün bunların bir araya gelerek ele alınması lazım. Biz bu konuda mücadelemizi veriyor arabuluculuğu yapıyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Tetiker'den 'sendikalı işçilerin eylemi yatırımları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER