TGS Başkanı: Başbakan ne söylerse söylesin, bu ülkede basın özgürlüğü yok

TGS Başkanı: Başbakan ne söylerse söylesin, bu ülkede basın özgürlüğü yok

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri, Diyarbakır'daki polis baskınına uğrayan Dicle Haber Ajansı'nın (DİHA) Beyoğlu'ndaki bürosuna destek ziyaretinde bulundu. Ziyaret sonrası konuşan Uğur Güç, hükümetin özgür basını susturmak istediğini söyledi. Uğur Güç, "Bunu yurt dışında da biliyorlar artık. Başbakan ne söylerse söylesin bu ülkede basın özgürlüğü yok, özgürlüklerimiz kısıtlı." dedi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Uğur Güç İLE HDP'li milletvekilleri Hüda Kaya ve Levent Tüzel öğle saatlerinde Diyarbakır'daki bürosu polis ekipleri tarafından basılan ve 32 çalışanı gözaltına alınan DİHA'nın İstanbul'daki bürosuna destek ziyaretinde bulundu. Bina önünde toplanan ajans çalışanları, ellerinde Kürtçe yayın yapan gazeteler ile 'Özgür Basın Susmayacak' yazılı pankart açarak 'Özgür basın susturulamaz' şeklinde slogan attı.

Konuyla ilgili konuşan Uğur Güç, "Diyarbakır'da 32 arkadaşımız gözaltına alındı. Burada Türkiye'nin ne kadar özgür olduğunu zaten biliyoruz. Bunu yurt dışında da biliyorlar artık. Başbakan ne söylerse söylesin bu ülkede basın özgürlüğü yok, özgürlüklerimiz kısıtlı. DİHA'ya yapılan bu sansür, bu engellemeler olmasaydı daha çok haber alma şansımız olacaktı. DİHA olmasaydı buzdolabında dinlendirilen ölüleri bilmeyecektik. Ölmedi denilen yerlerde çocukların öldüğünü bilmeyecektik. DİHA'yı bu yüzden susturmak istiyorlar, özgür basının sesini kısmak istiyorlar. Kendi faşist ideolojilerini kullanmak istiyorlar. Bu yüzen biz DİHA'nın yanındayız." dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ise, "Tek adamların önce bir algı ile bütün halkın kamuoyunun zihnini, düşüncesini sorgulamasını yok etmek üzere merkezi bir medya bir kamuoyu oluşturup tek seslilik oluşturmak, tek renklilik oluşturmak üzere bir hakimiyet kurmaya çalıştıklarını görüyoruz, biliyoruz. Türkiye'de yaşatılmaya, gerçekleştirilmeye çalışılan tam da budur. Diğer taraftan bu operasyon gerçeğin susturulmasıdır. Bir takım hakikatin örtülmesidir. Gerçeğin susturulması aynı zamanda bu bir çeşit soykırımdır. Biz barış taraftarları ne yaparlarsa yapsınlar sesimizi kesmeyeceğiz, susmayacağız." diye konuştu.

Ajans çalışanları, konuşmaların ardından basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasında, "Son bir aydır DİHA'nın internet sitesi bizzat Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü'nün emriyle Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından 20 kez kapatılmış, dün akşam da harekete geçen TİB ajansın sayfasını yirmi birinci kez kapatarak haber, fotoğraf ve görüntü servis edilmesi engellenmeye çalışılmıştır. Bölgeden haber akışını tümüyle engellek amacıyla yapılan bu silahlı baskın aynı zamanda Türkiye'de basın ve ifade özgürlüğüne bir kez daha darbe vurmuştur. Daha dün Birleşmiş Milletler Kalkınma Toplantısında konuşan AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'de basın özgürdür dediği saatlerde Kürt basın kurumları hoyratça ve hukuksuzca basıldı. Hükümet, yargı ve polis anayasanın 90. Maddesi ile bağlı bulundukları ulus üstü hukuk kurallarına aykırı davrandıklarını hatırlatıyor ve uyarıyoruz. Bu anlamda hükümetin baskısına uğrayan tüm meslektaşlarımızı ortak mücadele ve dayanışmaya çağırıyoruz." denildi.

CİHAN
<< Önceki Haber TGS Başkanı: Başbakan ne söylerse söylesin, bu ülkede... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER