Toplu taşımaya zam talebi


Adana Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, kent içinde hizmet veren toplu taşımacı esnafının zorda olduğunu söyledi. Sözütek, Büyükşehir Belediyesi'nin acilen yeni bir ücret düzenlemesi yapmasını, kredi veren ilgili kurumların da faizleri en kısa zamanda düşürmesi gerektiğini bildirdi.
Minibüsçüler ve özel halk otobüsçüler başta olmak üzere, servisçi, taksici, kamyoncu esnafının da ekonomik sıkıntılar nedeniyle zor günler yaşadığını aktaran Nihat Sözütek, zararına çalışan esnafın faizcilere muhtaç duruma geldiğini bildirdi.

Toplu taşıma konusunda Büyükşehir Belediyesi'nin de zarar konusunda esnaftan geri kalmadığına dikkat çeken Başkan Nihat Sözütek, "Taşımacılık ücretlerine makul oranda zam yapılması kaçınılmaz olmuştur. Adana'daki ucuz taşımacılıktan hem esnafımız, hem de belediyemiz maddi anlamda büyük zarara uğramaktadır. Bu kan kaybı bir an evvel durdurulmalıdır. Esnafımıza makul oranda bir zam şart olmuştur." dedi.

Adana'da toplu taşımacı esnafının iki yılı aşkın zamandır zam alamadığını, verilen zamların da kısa sürede geri çekildiğini hatırlatan Başkan Sözütek, halen belediye otobüslerinin; öğrenci 1, sivil 1.80 liraya, özel halk otobüslerinin; öğrenci 1, sivil 1.90 liraya, minibüsçü esnafının ise; öğrenci 1.75, sivil 2 liraya taşımacılık yaptığını hatırlattı.

Sözütek şunları söyledi: "Bugünkü yolcu taşıma ücretleri toplu taşımacı esnafımızı kurtarmıyor. Esnafımız perişan, esnafımız sıkıntılı, esnafımız zorda. Esnafımız kartlarla, kredilerle, borçlarla, birçoğu da para kazanamadığı için mecburen 10 numara yağ kullanarak işini yürütüyor. Kent içi zaten gürültü ve görüntü kirliliğinden geçilmiyor. Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Sözlü'den ricamız, bu esnafa yardımcı olması, rahat nefes aldırması, bir hayat öpücüğü vermesidir. Taşımacılık hizmeti yapan tüm esnaflarımızı, diğer büyükşehirler ile eş değer duruma getirilmelidir. Belediyemizin de ucuz taşımacılık uğruna zararı çok. Bu zarar, gerçekte halkın zararıdır. Salavat kuvvete bağlıdır. Para olursa hizmetler de aksamaz. Bu düzenlemede, ne halkımız, ne vatandaşımız, ne esnafımız, ne belediyemiz mağdur olsun istemiyoruz. Ama, mutlaka ortak bir yol da bulunmalı." CİHAN
<< Önceki Haber Toplu taşımaya zam talebi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER