Trabzonspor'da başkan adayları konuştu

Trabzonspor'da başkan adayları konuştu

Trabzonspor Kulübü 70. Olağan Genel Kurulu'nun yapılıyor. Hayri Gür Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede bugün başkanlık seçimleri yapılacak. 9 bin 997 delegenin oy kullanma hakkı bulunan genel kurulda, İbrahim Hacıosmanoğlu, Celil Hekimoğlu ve Muharrem Usta'nın listelerinin yarışacak. Delegeler 20 sandıkta oy kullanacak.

Genel kurulda ilk önce başkan adayları delegeleri hitap etti. İlk konuşmayı yapan başkan adaylarından Celil Hekimoğlu, Trabzonspor'un en büyük biri olduğunu anlatan Hekimoğlu, Trabzonspor'u tüm camia ile birlikte yönetmeye talip olduğunu dile getirdi. Trabzonspor'un Trabzon'dan yönetilmesinin sadece ilin fiziki sınırları içerisindeki kaynaklarla yönetilmesi demek olmadığını anlatan Hekimoğlu, Trabzonspor'un tüm dünya üzerindeki potansiyelini kullanarak yöneteceklerini belirtti.

Kulübün çok ağır ekonomik yükleri olduğuna işaret eden Hekimoğlu, kulübün gelirlerini artırıp, giderlerini kısmi olarak artırmak gerektiğinin altını çizdi. Hekimoğlu, Trabzonspor'un döndürülebilir bir ekonomik yapıya kavuşturmak gerektiğinin altını çizdi. Seçilmeleri halinde çok ciddi bir kurumsallaşma hamlesi yapacaklarını ifade eden Hekimoğlu, Trabzonspor TV'yi de mutlaka kuracaklarını söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen Muharrem Usta, Trabzonspor'un çeşitli sorunlara olduğunu, fakat camianın bunun altında kalkacak güce sahip olduğunu belirtti. Camianın ekonomik, sportif ve itibar sorunu nedeniyle o büyüklüğü fark edemeyenler, bu sıkıntıdan sonra ayağa kalmayız diye düşünenlerin olabileceğini ifade eden Usta, "O sıkıntılara rağmen Trabzonspor'u ayağa kaldıracağız ve 8. Şampiyonluğun ün büyük adayı yapacağız. Trabzonspor'un çeşitli sorunları olabilir, ekonomisi kötü olabilir. Bu camia bu yükün altından kalkar. Biz bir dünya kulübüyüz. Hiç kimse bizi Trabzon İstanbul diye ayırmaya kalkmasın. İstanbul'da, Trabzon'da, Şanlıurfa' da, Ankara da bizim. Demedik mi; bize her yer Trabzon. Bu muhteşem marka arkasındaki camia bilsin ki; biz bayrakları sandıklardan çıkarttık, tekrar şanlı günlere dönmek için birlikte yürüyoruz." dedi.

Göreve yeniden talip olan Başkan İbrahim Hacıosmaoğlu da kendisinin gitmesi için Trabzonspor'a operasyon yapıldığını savundu.

Özellikle şike sürecinde Avrupa'da verdikleri mücadelenin bunun en önemli sebebi olduğunu öne süren Hacıosmanoğlu, bu operasyonun sadece dış kaynaklı değil, iç kaynaklı da olduğunu anlattı. Hacıosmanoğlu, şöyle konuştu:

"Burada oynanan oyunlar sadece dış kaynaklı değildir. Bu sezonda hakem hatalarıyla değil, sportif olarak başarısız olsaydım bugün sizin karşınıza başkan adayı olarak çıkmazdım. 'Beceremedim' der giderdim. Ama bugün bize yapılan zulüm Trabzonspor'a yapıldı. Bugün 30 puanın üzerinden bir başkan olsaydım, diğer adaylarda herhalde aday olmazdı. Bezim aday olmamızın sebebi bu hatalardan kaynaklanıyor."

Kongre sürecinde 'Hacıosmanoğlu sahaya inmedi' eleştirilerinin yapıldığını hatırlatan Hacıosmanoğlu, "Son 10 günde indim sahaya. Bekledim ki, bize bu operasyonun içerideki ayağı Trabzon'un abileri (Faruk Özak'ı kast ediyor), bizim gitmemiz için elinden geleni yaptı, acaba dedim bir araya gelin eski bakanı, yeni bakanı Trabzonspor'un hem maddi hem sportif yönden başarılar yakalayacak bir yönetim oluşturacak mı? Ben bu şehrin bakanı olsam gidip bir başka adayın listesini oluşturmakla uğraşmam, giderim 10 tane 5 milyon dolar verecek işadamını bulurum, 'bu yönetime gireceksiniz' derim. 5 sene de bu kulübü sportif olarak yönetecek adamı koyarım yönetimine, bütün başkan adaylarına da derimi ki, 'oturun, biz burada Trabzonspor'u kurtaracak proje yapıyoruz.' Ama baktım ki yok. Onların tek derdi Hacıosmanoğlu gitsin. Hacıosmanoğlu bu kulübe devrim yaptı. Bu düzenin değişmesi lazım. Trabzonspor'u kendi siyasi, ticari bekası için kullananların devrinin bitmesi lazım. Bu kongre bu açıdan da çok önemli." diye konuştu.

Konuşmaların ardından 3 başkan adayı da kürsüye gelin el ele delegeleri selamladı. Adaylar daha sonra temsili oy kullandı. Ardından da delegelerin oy kullanmasına geçildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Trabzonspor'da başkan adayları konuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER