Trump "ekonominizi mahvederim" dedi, ümmetin lideri (!) duymazdan geldi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın önceki gece Suriye’nin sınır bölgesindeki Amerikan askerlerini geri çekme kararı sonrasında Türkiye’ye yönelik tehditkâr mesajlar paylaştı. Ancak herkese "Eyy!" diye ayar veren malum kişiden hâlâ ses yok.

SHABER3.COM

SAMANYOLUHABER- Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Suriye'de Türkiye'nin askeri harekâtına "yeşil ışık" yakması sonrası iç kamuoyundan oluşan tepkiyi dizginlemek için Türkiye ile ilgili bir dizi mesaj paylaştı. 

ABD’li pastör Andrew Brunson üzerinden yaşanan kriz sırasındaki Twitter mesajlarını hatırlatarak, “Türkiye sınırı aşarsa ekonomisini daha önce yaptığım gibi yerle bir ederim.” ifadelerini kullandı.

AKP LİDERİ ERDOĞAN NİYE SUSKUN!

Trump'a yönelik gerek halktan gerekse muhalefet partilerinden çok yoğun tepki gelirken bu konuda Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) tepkisiz, Tayyip Erdoğan'ınsa tamamen suskun kalması dikkatten kaçmadı. 

Muhalifler başta olmak üzere siyasi hasımlarına karşı ağır sözler söylemesiyle bilinen Erdoğan'ın, kendisine "Suriye'ye giriş vizesi" veren Trump'a karşı sessiz kalması manidar bulundu. 

Türkiye'nin aşağılanmasına sessiz kalan Erdoğan'ın ekibi ve yandaş basını da aynı tonda sessizliğe gömülmüş durumda.

HÜKÜMET YAZILI AÇIKLAMA İLE İKTİFA ETTİ

Trump’a resmi tepki ise sadece Dışişleri Bakanlığı’ndan gelirken, Dışişleri Sözcüsü Hami Aksoy yazılı açıklama yapmakla yetindi. 

Açıklamada Türkiye’nin Suriye'de uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ölçüsünde askeri operasyon seçeneğine başvurabileceği vurgusu yapıldı.
 
Trump'a doğrudan bir karşılık verilmezken tepkinin tonunun tamamen cılız kaldığı yorumları öne çıktı.
<< Önceki Haber Trump "ekonominizi mahvederim" dedi, ümmetin lideri (!)... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER