TSK'nın teröristlerle mücadelesi sürüyor


Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde devam eden operasyon kapsamında; bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada bir uzman çavuş şehit oldu, bir astsubay hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralandı, üç terörist ölü olarak ele geçirildi.

Genelkurmay açıklamasına göre, terörist ve işbirlikçileri tarafından örgütsel faaliyet amacıyla kullanılan yasa dışı yapılar tahrip edilip, bölgede tuzaklanmış halde bulunan 8 adet el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildi. Bir mağara içerisinde yapılan aramada; üç adet Kalaşnikof piyade tüfeği, bir adet Biksi makineli tüfek, el yapımı patlayıcı maksadıyla hazırlanmış 20 adet mutfak tüpü ve çok miktarda yiyecek ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

TSK'nın internet sitesinden, 05 Kasım'da meydana gelen önemli yurtiçi olaylara ilişkin verilen bilgiye göre; Diyarbakır Silvan'da devam eden operasyonda, üç terörist ölü olarak ele geçirildi. Şırnak'ta devam eden operasyonda, tespit edilen sığınak içerisinde muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi, bölgede tespit edilen dört adet el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirildi.

Erzurum Şenkaya'da devam eden operasyonda, tespit edilen sığınak içerisinde çok miktarda muhtelif yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Irak Kuzeyi barınma alanlarından kaçan 10 terörist, Şırnak Silopi'de, Şırnak'ta da kaçan bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Mardin'de 'terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak' suçundan yakalanan iki işbirlikçi şahıs gözaltına alındı. Gaziantep İslahiye'de Hassa yolu üzerinde iki adet el yapımı patlayıcı tespit edilip yerinde imha edildi.
CİHAN
<< Önceki Haber TSK'nın teröristlerle mücadelesi sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER