Tuncay Özkan ve Engin Özkoç’tan suç duyurusu

CHP'li Engin Özkoç ve Tuncay Özkan’ın bir asansör firması üzerinden CHP’li belediyelerde kişisel rant elde ettiklerine ilişkin iddiaları dile getirenler hakkında suç duyurusunda bulundu.

SHABER3.COM

Bold Medya'da yer alan habere göre Türkiye 2 gündür Cumhuriyet Halk Partisi’nden ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ve Hablemitoğlu suikastı sanığı Levent Göktaş hakkındaki iddialarını konuşuyor.

Cumhuriyet Halk Partisi tüzel kişiliği adına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan başvurularda, iddiaları gündeme getiren ve CHP’den ihraç edilmiş olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve yine CHP’den ihraç edilen eski Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ile Sabah Gazetesi köşe yazarı Mahmut Övür hakkında ayrı ayrı suç duyurusunda bulunuldu.

BELEDİYELERİ HARACA BAĞLADILAR

CHP’den belediye başkanı seçilen iki isim, CHP’li önemli isimler hakkında çarpıcı iddialarda bulundu.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, eski Özel Kuvvetler Komutanı ve Necip Hablemitoğlu cinayeti sanığı Levent Göktaş ile görüştüğünü belirterek “Ankara’da eski Levent Göktaş ile görüştüm. Bana ‘Tuncay Özkan’ın senden bazı talepleri olacak’ dedi. Ben de ‘Tamam’ dedim. Tuncay Özkan ve o zamanın CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, İzmir’deki tüm belediyeleri dolaştılar. Bana da And Asansör ve Güneş Medya için geldiler. İzmir Körfezi’ne bakan, 1800 villa yapmayı planladığımız 1.5 milyon metrekarelik çok değerli bir arazi vardı. Tuncay Özkan, bu araziyi de istedi. ANKA Haber Ajansı ile KRT Medya’ya her ay belli tutarda para yatırmamız istendi. Hepsini reddettim. Bunu da vermedim. Bizi haraca bağlıyorlardı. CHP’nin Genel Başkan Yardımcısı And Asansör ya da Güneş Medya’ya para toplamak için belediyelere gider mi?” demişti.

Tanju Özcan ise “Sayın Engin Özkoç, belediye başkanı seçildiğim dönemde beni aradı, ‘Asansör kontrolü işlerini şu firmaya vermenizi istiyoruz’ dedi, ‘Bunun sosyal amacı var mı?’ dedim. Sonra Genel Başkan’ı aradım, görüşemedim. Şükran Kütükçü‘yle görüştüm ‘Bu firmaya vermek istemiyorum, burnuma kötü kokular geliyor. Genel Başkan’a sorar mısınız?’ dedim. Sayın Genel Başkan ‘Hayır, benim bu konuda bir bilgim yok’ dedi” demişti. Özcan, ‘Partideki yolsuzluklar ortaya çıkacağı için gitmiyor’ sözünü kim için söylediniz?” sorusuna ise “Genel Başkan ve arkadaşları için söyledim” yanıtını vermişti.
<< Önceki Haber Tuncay Özkan ve Engin Özkoç’tan suç duyurusu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER