Türk Eğitim Sen: Türkmenlere karşı yapılan katliamları lanetliyoruz


Türk Eğitim Sen Antalya 2 Nolu Şube Başkanı Fethi Kurt, Suriye'de Esed güçleri ve Rus jetlerinin Türkmen Dağı'ndaki operasyonunu kınadı. Kurt, "Türkmenlere karşı yapılan katliamları lanetliyoruz." dedi.

Fethi Kurt, yaptığı açıklamada, Suriye'de Hatay sınırına 6 kilometre uzaklıkta Türkmen Dağı'nda Bayırbucak Türkmenlerinin Esed güçleri ve Rus jetleriyle bombalanmasını lanetlediklerini belirtti. Yanlış dış politikaların Suriye ve Irak Kerkük'te Türkmenlerin ve Doğu Türkistan'da Uygur Türklerinin zulüm altında inim inim inlediğini vurgulayan Kurt, katliamlarla karşısında dünyanın sessiz kalmasının ise insanlık adına utanç verici bir durum olduğunu kaydetti.

Siyasi iradenin Suriye'de Türkmen Dağı'nda Türkmenlere yapılan soykırıma sessiz kalmamaları gerektiğinin altını çizen Kurt, şu ifadeleri kullandı: "Suriye'de Esed güçleri ve Rus jetlerinin soydaşlarımızın üzerine bomba yağdırmasını lanetliyoruz. Kınıyoruz. Bu zulmün sona ermesini istiyoruz. Türkmen kardeşlerimize sahip çıkılmasını istiyoruz. Türkmenler dünyada yanlız. Sahipsiz. Türkmenler ve dünyanın çeşitli yerlerinde soydaşlarımız ve dindaşlarımız soykırıma tabi tutuluyor. Esed güçleri ve Rusların soydaşlarımıza karşı yaptığı katliam lanetliyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Türk Eğitim Sen: Türkmenlere karşı yapılan katliamları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER