'Okyanus ötesindeki gönül dostlarına selam olsun'

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Okyanus ötesindeki gönül dostlarına selam olsun" dedi.

'Okyanus ötesindeki gönül dostlarına selam olsun'

11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Edirne il etkinliklerine katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Okyanus ötesindeki gönül dostlarına selam olsun" dedi. 

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı tarihi günlerinden birisini yaşadı. 140 ülkeden 2 binin üzerinde öğrencinin geldiği festivalin Edirne ayağına 28 ülkeden 60 öğrenci katıldı. Saat 13:00 sıralarında uzun bir konvoyla karşılanan Türkçe'nin çocukları Edirne'nin en işlek caddelerinden biri olan Saraçlar'da halkla buluştu. Farklı kıtalardan gelen öğrenciler ellerinde taşıdıkları Türk bayraklarıyla vatandaşlardan büyük ilgi gördü. 

Edirne Valiliği, Belediye Başkanlığı, Cumhuriyet Başsavcılığı'nı ziyaret eden konuk öğrenciler, Sarayiçi Er Meydanı'nda sahneye çıktı.

Yaklaşık 20 bin civarında kişinin katıldığı Türkçe Şöleni'nin sunuculuğunu Ersin Düzen ile Kırgızistan'dan gelen Malika Budur yaptı. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda öğrencilerin performansı büyük alkış aldı. Gürcistanlı öğrencilerin Bodrum, Arnavutluk'tan gelenlerin ise Silifke halkoyunu gösterisi seyircilere keyifli anlar yaşattı. 

Mozambik'li Damasio Junior'un Genç Osman, Nijeryalı öğrencinin Barış Manço'nun "Anlıyorsun değil mi", Bosna-Hersekli öğrencinin ise "Kızılcıklar oldu mu" şarkısı büyük alkış aldı. Pakistanlı öğrencinin İbrahim Tatlıses'in "Usta" şarkısı yorumu er meydanını coşturdu. Kalabalığın hep bir ağızdan dile getirdiği bir daha tezahüratı nedeniyle konuk öğrenci aynı şarkıyı ikinci kez seslendirdi. 

Programın ortalarına doğru plaket törenine geçildi. Festivalin Edirne ayağına sponsor olan firma temsilcileri, plaketlerini Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Valisi Hasan Duruer ve Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Seyfettin Selim'in elinden aldı. Burada bir konuşma yapan Sağlık Bakanı, Türkülere, halkoyunlarına, güzel Türkçe'ye sahip çıkan Edirnelilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. 

Müezzinoğlu, "Buradan gönül dostlarına, okyanus ötesindeki gönül dostlarına selamlar olsun diyorum. Dünyanın 140 ülkesinde Türkçemizi, milli marşımızı alperen ruhuyla, akıncı ruhuyla tanımadığımız, bilmediğimiz köşelere taşıyan gönül dostu öğretmenlerimize selamlar olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi. 

TRT'de yayımlanan Seksenler dizisinin "Sami" karakterini oynayan Berat Yenilmez, Kırpınar Er Meydanı'ndaki Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'ne katıldı. Programın ortalarına doğru sahneye çıkan Yenilmez'in dizideki gibi Trakya şivesiyle konuşması izleyicileri kahkahaya boğdu. 

KIRKPINAR AĞASI HER ÖĞRENCİYE 100 DOLAR VERDİ

Festivale katılan Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Seyfettin Selim misafir öğrencilere jest yaptı. Geçen yıl Edirne'ye gelen öğrencilerin tamamına birer çeyrek altın hediye eden ağa, ödül geleneğini bu yıl da bozmadı. Er meydanına gelen Türkçe'nin çocuklarına 100'er dolar verdi. 

Birbirinden özel performans gösteren öğrenciler programın sonunda protokol üyeleriyle birlikte sahneye çıktı. Konuk öğrenciler "Yeni bir dünya" şarkısıyla Edirne'ye veda etti.
<< Önceki Haber 'Okyanus ötesindeki gönül dostlarına selam olsun' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER