Türker: Taşımayla oy kullandırma olgusu sistemin 1946 yılına dönmesi demek

Türker: Taşımayla oy kullandırma olgusu sistemin 1946 yılına dönmesi demek

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, güvenlik nedeniyle seçim sandıklarının yerlerinin değiştirilmesi gündemini değerlendirdi. Türker, "Çünkü o bölgedeki emniyet mensupları da mülki amir de aynı insanlardan oluşuyor. Bazı bölgeleri kurtarılmış bölge kabul edip şimdiden kaçırmak devletin teröristlere ve terör örgütlerine teslim olması demektir. Taşıma ile oy kullandırma olgusu Türkiye'nin seçim sisteminin 1946 yılına dönmesi demektir." dedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker partilileriyle genel merkez binasında bayramlaştı. Bayramlaşma öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Türker, bayramın öncelikle Türkiye'ye barış, refah ve mutluluk getirmesini diledi. Türker, "Bu bayramda haksız bir şekilde tutuklu olan bütün vatandaşlarımızın bayramını mutluluk içinde geçirip çok çabuk özgürlüklerine kavuşmasını diliyorum. Silahların susmasını diliyorum. Şehit olan güvenlik mensuplarımıza ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.

'AKP ARTIK BU BÖLGEDE BİR TABELA PARTİSİDİR' DİYORLAR

Seçim sandıklarının taşınması gündemini değerlendiren Türker, sandık taşıma meselesinin doğru olmadığını söyledi. Türker, sandık taşınarak güvenliğin sağlanamayacağının altını çizerek, "Çünkü o bölgedeki emniyet mensupları da mülki amir de aynı insanlardan oluşuyor. Bazı bölgeleri kurtarılmış bölge kabul edip şimdiden kaçırmak devletin teröristlere ve terör örgütlerine teslim olması demektir. Bu konuda hiçbir şeyden korkmadan sandığın her yerde kurulması ve taşınmaması gerekir. Taşıma ile oy kullanmak meseleyi çözmüyor. Çünkü oy verenler oylarını yine aynı yere vereceklerdir. Şu anda iktidar partisini bir telaş kaplamış. Bu telaşın neden olduğunun en büyük göstergesi dün Başbakan Diyarbakır'da partililerle bayram kutlaması yaparken, Başbakan olmasına, orada bakanlar bulunmasına, bağımsız bilinen bakanların bile AKP binasında bulunmasına rağmen gelip iltifat edenler az. Bir iki telefon konuşması yaptım. Söyledikleri şey şu; AKP artık bu bölgede bir tabela partisidir. Kimse ona yanaşmak istemiyor. Çünkü her şeyi dile getiriyorlar. Ama orada da sivil vatandaşların öldüğünü dile getirip onlara da sahip çıkmıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Sandık taşımanın, AK Parti'nin 'nasıl oylarımı daha az azaltırım' tedbirinin parçası olduğunu kaydeden Türker, AK Parti'nin oylarının azaldığını ifade etti. Türker, "Burada AKP'yi daima kurtaran şey taşıma oyların yanı sıra diğer partilerde oylar bölünmesin deyip sandığa gidişi önlemek ya da kaybolan oyları tekrar çekmektir. Bu seçim diğer partiler etkin olduğu sürece AKP'nin bu taşıma suyla alacağı oyların da çok fazla olumlu etkisi olacağını sanmıyorum." diye konuştu.

"KENDİLERİNE OY ÇIKMADIĞI ZAMAN O SANDIKTA OY KULLANAN DEVLET MEMURLARINA DA BASKI YAPIYOR"

DSP Genel Başkanı Türker, şöyle devam etti: "Oyların bu şekilde kullanılması yalnız Güneydoğu Anadolu'daki yerlerde değil büyük kentlerde de söz konusu. Büyük kentlerde birçok sandığın başına gittiğiniz zaman yalnız iktidar partisi mensuplarından oluşuyor. Onlardan asıl taşımayla oyları değiştireceğiz. İktidar partisi listeler ellerinde olduğu için kendilerine oy çıkmadığı zaman o sandıkta oy kullanan devlet memurlarına da baskı yapıyor. Onları sürgüne de gönderiyor. Taşıma ile oy kullandırma olgusu Türkiye'nin seçim sisteminin 1946 yılına dönmesi demektir." CİHAN
<< Önceki Haber Türker: Taşımayla oy kullandırma olgusu sistemin 1946... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER