Türkiye Bilimler Akademisi 48. Genel Kurulu yapıldı


Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) 48. Genel Kurulu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın katılımıyla The Green Park Otel Ankara'da yapıldı.

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar'ın ve ardından Bakan Fikri Işık'ın konuşmasıyla genel kurul başladı. Ardından Haziran 2015'te düzenlenen Akademi Genel Kurulu'nda TÜBA Asli Üyesi seçilen Prof. Dr. Ömer Küçük, Prof. Dr. Ertuğrul Kılıç ve Prof. Dr. Hasan Mandal'a üyelik beratları takdim edildi.

Berat takdiminin sonrasında toplantı; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesine aldığı ve Türkiye'de ilk defa TÜBA tarafından verilen uluslararası nitelikteki 'Akademi Ödülü'ne Sosyal ve Beşeri Bilimler alanında layık görülen Mehmet Genç, Fen ve Mühendislik Bilimleri alanında layık görülen Prof. Dr. Niyazi Serdar Sarıçiftçi, Sağlık ve Yaşam Bilimleri alanında layık görülen Prof. Dr. Zulfiqar A. Bhutta tarafından 'Akademi Konferansı' verildi.

Konferansların ardından toplantı, basına kapalı olarak Genel Kurul Akademi Konseyi ve TÜBİTAK Bilim Kurulu üye seçimiyle devam etti.

ÖDÜLLER YARIN CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI'NDA VERİLECEK.

Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) her yıl üç kategoride verilen TÜBA Akademi Ödülleri; Niyazi Serdar Sarıçiftçi, Zulfiqar Ahmad Bhutta ve Mehmet Genç'e yarın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda törenle takdim edilecek. Nobel Ödülü kazanan Aziz Sancar'ın da törene katılımı bekleniyor.

Fen ve Mühedislik Bilimleri kategorisinde Linz Johannes Kepler Üniversitesi (Avusturya) Öğretim Üyesi niyazi Serdar Sarıçiftçi,
Sağlık ve Yaşam Bilimleri kategorisinde Toronto Üniversitesi (Kanada) Öğretim Üyesi ve Ağa Han Üniversitesi (Pakistan) Kadın ve Çocuk Sağlığı Mükemmeliyet Merkezi Direktörü Zulfiqar Ahmed Bhutta,
Sosyal ve Beşeri Bilimler kategorisinde İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Memhem Genç ödül kazandı. CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye Bilimler Akademisi 48. Genel Kurulu yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER