'Türkmen Kardeşlerimize El Uzatıyoruz' kampanyası başlatıldı


Suriye'de, özellikle Bayırbucak bölgesinde bulunan ve şu anda saldırı altında olan Türkmenlerin yaşadığı sıkıntılar üzerine Ankara Ticaret Odası (ATO) harekete geçti. Türkmenler için gıda ve ihtiyaç malzemesi yardımı hazırlayan oda, Ankaralıların desteğini ulaştırmak için de kampanya başlattı.

ATO'dan yapılan açıklamaya göre, "Türkmen Kardeşlerimize El Uzatıyoruz" adıyla başlatılan kampanyaya ayni destek vermek isteyenler, oda bünyesinde kurulan "0 312-201 80 29" numaralı Türkmen Yardım Hattı'na telefon edebilecek. 15 Aralık 2015 tarihine kadar devam edecek kampanyada toplanan yardımlar, Kızılay aracılığıyla Türkmenlere ulaştırılacak.

ATO BAŞKANI BEZCİ'DEN ÇAĞRI

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, özellikle Bayırbucak Türkmenleri başta olmak üzere Suriye'de yaşananları endişeyle takip ettiklerini söyledi. Türkiye'nin sınırının hemen yanıbaşında yaşanan yangına seyirci kalamayacağını kaydeden Bezci, Ankaralılara Türkmenlere sahip çıkma ve yardım etme çağrısında bulundu. Bezci, "Ankara Ticaret Odası olarak, Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle mağdur olan Türkmen kardeşlerimize kurumsal olarak yardım etme kararı aldık. Yardımları hazırlama sürecine girdiğimizde, başkentten Türkmen kardeşlerimize yardım etmek isteyecek başka hayırseverlerin olacağını düşünerek de bir kampanya başlattık." dedi.

Kampanyayla Ankaralıların, yardımlarını Türkmenlere ulaştırmasını sağlayacaklarını kaydeden Salih Bezci, şunları söyledi: "Ankaralı hemşehrilerimizin sıcak yardım elinin Türkmen kardeşlerimize uzanması için kampanya başlattık. Ankara'nın en büyük sivil toplum kuruluş olan ATO'nun üyelerinin de bu kampanyaya destek vereceğine inanıyoruz. Bireysel birkaç eşya almak yerine, üyelerimizin toplu malzemelerle Türkmen kardeşlerimizi desteklemesini bekliyoruz. Yanıbaşımızda büyük bir insanlık trajedisi yaşanıyor. 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir.' hadis–i şerîfi, bize insanlık vazifemizi öğretiyor. Suriye'de aç yatan sadece komşumuz değil, aynı zamanda kardeşlerimiz de. Ankaralıların, zor koşullar altında yaşamaya çalışan kardeşlerine karşı duyarlı olacağına inanıyoruz."

GIDA VE İHTİYAÇ MALZEMESİ

ATO'nun başlattığı kampanyayla Suriye'de güç şartlarda yaşayan Türkmenlere yapılacak yardım için gıda ve giyim başta olmak üzere diğer ihtiyaç malzemeleri toplanacak. Özellikle kadın ve çocukların mağduriyet yaşadığı bölgede ihtiyaç duyulan başlıca malzemeler şunlar: Gıda (özellikle ekmek arası yenebilecek, tek kullanımlık paketlerde muhafaza edilebilecek gıda malzemeleri) un, kışlık çocuk, kadın ve erkek giyim eşyaları, kışlık çocuk, kadın ve erkek botları, çocuk bezleri, kadın hijyen malzemeleri ve battaniye.
CİHAN

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER