Türkmenistan'a Dünya Pist Bisiklet Şampiyonası teklifi


Türkmenistan'da devam eden Asya Olimpiyat Konseyi (OCA) 34. Genel Kurulu toplantısında, Uluslararası Bisiklet Birliği Yönetim Kurulu üyesi İgor Makarov, 2017 yılında Aşkabat'ta Dünya Pist Bisiklet Şampiyonası'nın yapılması yönünde teklifte bulundu. OCA Genel Kurulu'nda hazır bulunan Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, ülke olarak her türlü dev spor organizasyonuna ev sahipliği yapmaya hazır oldukları kaydetti.

Törende konuşan Uluslararası Bisiklet Birliği üyesi İgor Makarov, Türkmenistan'da son yıllarda bisiklet sporunun geliştiğini, ayrıca Aşkabat'ta inşaası hızlı bir şekilde devam eden Olimpiyat Köyü'nde dünya standartlarında kapalı veledromunda inşa edildiğini belirtti. 6 bin seyirci kapasiteli bu veledromda 2017 yılında Dünya Pist Bisiklet Şampiyonası'nı organize etmek istekdiklerini kaydeden Makarov, Genel Kurul'da hazır bulunan Dünya Bisiklet Birliği Başkanı Brian Cookson'un da bu yönde bir isteklerinin olduğunu ifade etti.

Devlet Başkanı Berdimuhamedov, Dünya Bisiklet Birliği'nin bu teklifini değerlendireceklerini kaydederek, ülkesinin dev spor yarışlarının düzenlenmesi kapılarının açık olduğunu ifade ederek, bu tür tekliflerin uluslararası spor camiası tarafından Türkmenistan'a olan güveninin bir kanıtı olduğunun altını çizdi.

"AŞKABAT'TAKİ VELEDROM DÜNYA ÇAPINDA BÜYÜK BİR TESİS"

Türkiye'de veledrom bulunmazken, dünyanın en büyük kapalı alandaki veledromu, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta inşa edildi. 5 milyar dolarlık Olimpiyat Köyü'nün en çok dikkat çeken projesi konumundaki 6 bin seyirci kapasiteli veledrom, dünyanın en büyük kapalı alandaki veledromu olma özelliğini taşıyor.

Veledromun pistinin, Dünya Bisiklet Birliği (UCI) tarafından tanınan Kanadalı Peter Unek ile tasarlandığı belirtildi. Veledromun ayrıca, 61 bin metre kare kapalı alana sahip olduğunu da açıklandı.

Bu arada Aşkabat'taki Olimpiyat Köyü projesinin, Orta Asya bölgesinde spor alanında yapılan en ciddi yatırım olduğu da iddia edildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Türkmenistan'a Dünya Pist Bisiklet Şampiyonası teklifi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER