Türkmenistan, Umman'dan rövanşı aldı


Türkmenistan Milli Takımı, 2018 Dünya Kupası Asya elemeleri kapsamında karşılaştığı Umman Milli Takımı'nı 2-1'lik skorla yendi.

Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta oynanan maçta, Türkmenistan'ın gollerini 40. dakikada Artur Gevorkyan ve 67. dakikada Süleyman Muhadov kaydetti. Konuk takım Umman'ın tek golü 70. dakikada Mohammed Al Ghassani attı.

Asya kıtasında 2018 yılında Rusya'da yapılacak Dünya Kupası elemeleri heyecanı sürüyor. D grubunda mücadele eden Türkmenistan, Eylül ayında Umman'a deplasmanda 3-1 kaybettiği maçın rövanşında kendi sahasında 2-1 yenmeyi başardı. Mücadelede, ev sahibi ülke Türkmenistan saha avantajıyla rakibine baskı kurarak, sahadan galip ayrılmayı başardı.

Türkmenistan bu karşılaşmadan sonra puanını 10'a çıkararak, grup üçüncülüğünü korudu. Grup'da lider konumda bulunan İran, Guam'ı 6-0'lık net bir skorla yenerek, paunını 14'e çıkardı. İkinci sırada Umman bulunuyor ve puanı 11.

Türkmenistan, Dünya Kupası elemeleri kapsamında 7. maçın sonunda kendi sahasında mağlup olmadı. İran ile berabere kalan Türkmenistan, Guam, Hindistan ve en son olarak Umman'ı yenmeyi başardı. Türkmenistan Milli Takımı, son dönemde gösterdiği performans ve elde ettiği galibiyetler sonucunda FIFA sıralamasında 35 basamak yükseldi ve AFC sıralamasında 15. sıraya yerleşti.
CİHAN
<< Önceki Haber Türkmenistan, Umman'dan rövanşı aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER