U19 Kürek Milli Takımı Adana'da hazırlık kampını tamamladı


Kürek Milli Takım Antrenörü Yusuf Oktar, kış sezonu boyunca her ayın bir bölümünü Adana'da kamp yaparak Avrupa ve dünya şampiyonalarına hazırlanacaklarını söyledi.

Oktar, U19 Milli Takım Hazırlık Kampı aday kadrosunda değişik kulüplerden 21 sporcu bulunduğunu, hazırlıklarını Türkiye'nin en iyi parkurlarından Adana Çukurova Üniversitesi Kano Kürek Tesisleri'nde gerçekleştirdiklerini belirtti.
Uluslararası müsabakalara hazırlamak için yurtiçi ve Avrupa'da hazırlık ve ikili kamp yaptıklarını ifade eden Oktar, 21 erkek kadın sporcuyla bir hafta boyunca antrenmanlara devam edeceklerini kaydetti. Oktar, kampta, Adana Türkiye Olimpiyat Hazırlama Merkezi (TOHM) kürek takımından da 2 antrenör ile 8 sporcu bulunduğunu aktardı.

Kürek Milli Takım Antrenörü Yusuf Oktar, ilerleyen tarihlerde belirlenecek kamp kadrosunu 2016 yılında yapılacak Avrupa Gençler ve Dünya Gençler Şampiyonası'na hazırlayacaklarını belirterek şunları söyledi: "Adana kamp için ideal bir mekân. Hava şatları çok iyi ve çağdaş bir tesise sahip. Kış sezonu boyunca her ayın üçte birini Adana'da kamp yaparak Avrupa ve dünya şampiyonalarına hazırlanacağız. Aralık ayında burada tekrar kamp yapacağız. Geniş kadroya sahibiz. Aynı yaş grubunda diğer sporcularımız ise Köyceğiz'de kamp yapacaklar. Geçen yıl Çin'in Nanjing kentinde Yaz Gençlik Olimpiyat Oyunları'nda üçüncü, Brezilya Rio De Janeiro'da ise dünya gençler üçüncülüğü elde ettik. Asıl hedefimiz Dünya Gençler Şampiyonası'nda kürsüye çıkmak."

Antrenörler Gökhan Aksoy ve Umur Demirez ile sistemli bir şekilde çalıştıklarını aktaran Oktar, günde çift antrenman yaptıklarını ve bunun meyvesini alacaklarını söyledi. Oktar, milli takım için tüm imkanlarını seferber eden Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak ve diğer görevlilere teşekkür etti.

U19 Milli Takım Hazırlık Kampı aday kadrosu için Adana'da bulunan sporcuların isimleri şu şekilde: Didem Sürer, Asena Bozkurt, Cansu Demir, Nigar Demiroğlu, Halil İbrahim Güzelbay, Serkan Özdemir, Mehmet Çapanoğlu, Berke Yorulmaz (Adana TOHM), Çilem Üstündağ, Ayşenur Yılmaz (Şişecam Çayırova), Nisa Arıcı (Sakarya Gençlik Spor), Aleyna Eğilmez, Defne Usta, Ece Bayramoğlu, Çağatay Şekeröz, Bora Özge, Emir Saygılı (Fenerbahçe), Elif Sağçolak, Berat Eren Güler, Ferhat Korkmaz (Galatasaray), Behlül Uyar (Hereke Nuh Çimento). CİHAN
<< Önceki Haber U19 Kürek Milli Takımı Adana'da hazırlık kampını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER