UEFA'ya rağmen transferde en çok Galatasaray konuşuldu


UEFA'nın Finansal Fair Play kriterlerini karşılamadığı için sıkıntılı günler geçiren ve Şubat 2016 sonunda 1+1 yıl Avrupa'dan men ya da transfr yasağı cezası alması beklenen Galatasaray, tüm engellere rağmen transferin en çok konuşulan takımı oldu.

Süper Lig'de ara transfer dönemi geride kalırken, Galatasaray'a UEFA tarafından ceza verilme tehlikesi nedeniyle transfer konusunda yaşadığı sıkıntılar spor sayfalarına da damga vurdu. Interpress'in araştırmasına göre, 2015-16 sezonu Ara Transfer Döneminde, sarı kırmızılı takımın UEFA'nın Finansal Fair Play kriterlerini karşılamadığı gerekçesiyle ceza alabileceğinin ortaya çıkması, yapılan Ryan Donk ve Martin Linnes transferleri ile kadrosundan gönderdiği 7 oyuncunun yazılı basında toplam 4 bin 642 transfer haberiyle gündemde ilk sırada olduğu belirlendi.

Beşiktaş özellikle kaleci transferi ile ara transferde en çok konuşulan ikinci takım olurken, 6 gelen ve 6 giden futbolcu transferlerinin yazılı basında 4 bin 479 habere yansıdığı görüldü. Trabzonspor'un ara transferin gözde isimlerinden Muhammet Demir dahil yaptığı gelen ve giden toplam 12 futbolcu transferiyle birlikte 4 bin 249 haberle gündeme geldiği saptandı.

Fenerbahçe'nin ise ara transfer döneminde hiç yeni transfer yapmamasına rağmen özellikle forvet transferi konusunda yaptığı girişimler çıkan haberlere yansırken, takımdan gönderdiği 6 futbolcu ile toplam 3 bin 243 kez yazılı basındaki transfer haberlerinde yer aldığı tespit edildi.
CİHAN
<< Önceki Haber UEFA'ya rağmen transferde en çok Galatasaray konuşuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER