"Uludağ'da otopark ve tuvalet gibi sosyal donatılardan halen Ankara yetkili"


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ başta olmak üzere birçok projede Ankara'nın yetki devrinden vazgeçmemesinden şikayet ederek, "Zirvede; kanalizasyon, içme suyu ve atık su gibi hizmetlerden belediye sorumlu tutulurken, otopark ve tuvalet gibi sosyal donatı alanlarının yapımından halen Ankara yetkili. Biz Ankara'ya diyoruz ki; bize para değil yetki lazım. Biz, para istemiyoruz." dedi.

Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında 6 yıllık görev süresini değerlendiren AK Partili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, görev süresince gerçekleştirilen ve proje aşamasında olan icraatlarını detaylı şekilde anlattı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 6 yıl önce 7.4 milyon metre kare olan alanının son yasayla birlikte 23 milyon metre kareye yükseldiğine dikkat çeken Altepe, belediyenin borç durumuyla da ilgili bilgi verdi.

BÜTÇEMİZ 2. MİLYAR LİRA PERSONEL GİDERİMİZ BÜTÇENİN YÜZDE 10'U KADAR

BUSKİ ve Burulaş'la birlikte belediyenin yıllık bütçesinin 2.7 milyar lira olduğunu açıklayan Başkan Recep Altepe, bütçenin sadece yüzde 10'unun personel gideri olarak kullanıldığını söyledi. Bütçenin geçen sene gerçekleşme oranının yüzde 96 oranında olduğunu dile getiren Altepe, 30 yıl vadeli 1 milyar 370 milyon lira kredi borçlarının bulunduğunu belirtti. Bütçeden çevre yatırımlarına devasa pay ayırdıklarına işaret eden Recep Altepe, 441 milyon liralık çevre yatırımı yaptıklarını kaydetti.

Basın toplantısında Uludağ ile ilgili yetki alamadıkları için Ankara'ya sitem eden Altepe, zirvede kanalizasyon, içme suyu ve atık su gibi hizmetlerden belediye sorumlu tutulurken, otopark ve tuvalet gibi sosyal donatı alanlarının yapımından halen Ankara yetkili olduğuna dikkat çekti. Uludağ'la ilgili kongre merkezinden tuvalet ve sosyal donatı alanları ve spor sahalarına kadar birçok üst yapı projeleri hazırladıklarını anlatan Altepe, "Ürettiğimiz akıllı projelerle büyük paralar harcamadan şehre birçok hizmet kazandırdık. İşte teleferik. Önceleri zarar eden bir tesisi yap-işlet-devret modeliyle yeniden inşa ettirdik. Öncekinden 12 kat daha kapasite artırılırken ilk aylarda 450 bin yolcuyu zirveye taşıdık. Kira almaya başladık ve tesisler 25 sene sonra bize kalacak. Biz Ankara'ya diyoruz ki; bize para değil yetki lazım. Biz, para istemiyoruz." diye konuştu. Uluabat Gölü'nde de sahil projesi hazırladıklarını ancak Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yetki alamadıklarını hatırlatan Altepe, Uludağ sırtlarında projesini hazırladıkları Güney Çevre Yolu için de Ankara'ya giden bir şikayet üzerine izin alamadıklarını söyledi.

BEY SARAYI'NI ORTAYA ÇIKARIP; YENİ ORDUEVİ YAPACAĞIZ

Tophane'de bulunan orduevinin altında bulunduğu belirtilen Bey Sarayı'nın gün yüzüne çıkarılması için de kolları sıvadıklarını açıklayan Başkan Altepe, yeni bir orduevi yapacaklarını ve sarayı restore edeceklerini kaydetti. Özellikle şehir merkezinde butik otel yapacaklarını belirten Altepe, restorasyonu tamamlanan Kayhan'daki Eskişehir Hanı'nı 15 Mayıs'ta butik otel olarak hizmete açacaklarını söyledi. Tarım Müzesi, Hamam Müzesi, Osmanlı Müzesi Spor Tarihi Müzesi gibi bir çok müze projelerinin de yürütüldüğünü vurgulayan Altepe, şehrin kanayan yarası haline gelen Tabakhaneler'de 40 dönümlük alanın kamulaştırıldığını söyledi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Yer sahiplerine şuan metre karesi 450 liradan satılan yerleri için mağduriyete yol açmamak sebebiyle imarlı fiyat üzerinden yani bin 500 liradan kamulaştırma bedeli ödüyoruz. Çünkü orası imarlı bir yer. Kısa sürede hazırladığımız projeleri orada hayata geçireceğiz." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber "Uludağ'da otopark ve tuvalet gibi sosyal donatılardan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER