Uluslararası Manavgat Taş Heykel Sempozyumu'na 5 ülkeden 12 heykeltıraş katıldı

Uluslararası Manavgat Taş Heykel Sempozyumu'na 5 ülkeden 12 heykeltıraş katıldı

Uluslararası Manavgat Taş Heykel Sempozyumu (29 Eylül-16 Ekim), Kaymakam Nazmi Günlü'nün heykel yapılacak mermere çekiç vurmasıyla başladı.

Manavgat Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliği ile organize edilen taş ve su temalı Uluslararası Manavgat Taş Heykel Sempozyumu'na 5 ülkeden dünyaca ünlü 12 heykeltraş katıldı. 29 Eylül'de başlayan sempozyum 12 heykeltıraşın eserlerini ortaya çıkarmasıyla 16 Ekim'de sona erecek. Sempozyuma Hacettepe Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Denizli Pamukkale Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi'nden 7 Türk; Bulgaristan, İtalya, Japonya ve Amerika'dan 5 yabancı olmak üzere 12 heykeltıraş katılacak.

Heykellerin ortaya çıkacağı Manavgat Irmağı'nda açılış töreni düzenleyen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, bu tür kültür ve sanat etkinlikleriyle dünya turizminde marka olmuş Manavgat'ı kültür ve sanat etkinliklerinde de söz ettirmek olduğunu söyledi. Sözen, heykeltıraşların ortaya koyacağı eserlerini Manavgat'a armağan edeceklerini ifade etti.

Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü de yaptığı konuşmada, Side Müzesi'ni gezenlerin bu topraklarda her zaman kültür ve sanatın var olduğunu göreceklerini kaydetti. Geçmiş asırlarda heykeltıraşların ortaya koyduğu eserlerinnin bugün bir kısmının Side Müzesi'nde sergilendiğine dikkat çeken Günlü, bu tür sanat etkinliklerinin dünya turizminde marka olmuş Manavgat'ı daha da tanınmasını sağlayacağını ifade etti.

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Sadettin Sarı, bu tür etkinlikleri Antalya'da yaptıklarını her yıl milyonlarca turistin tatil yaptığı ismini su ile anıldığı Manavgat'ta yapmanın daha önemli olduğunun altını çizdi.

Bulgar heykeltraş Petre Petrov, Manavgat'la birlikte dünyada heykel yapma etkinliğine 100'ncüsüne katıldığını söyledi. Su zengini Manavgat'ta sempozyum konusu teması taş ve suyun birbirine çok uygun olduğunu belirten Petrov, Manavgat'tan 18 gün süresince mermere şekil vererek güzel bir vakit geçireceğine inandığını kaydetti.

Japon heykeltraş Hitoshi Tanaka'da Manavgat'ta olmaktan mutlu olduğunu söyledi.
Sanat hayatı süresince Türkiye'de 4, Manavgat'a ilk defa geldiğini dile getiren Tanaka, "İnsanlık tarihi süresince suyun olduğu her yerde hayat olmuştur. Manavgat'ta Japon bir heykeltıraş olarak ırmak kenarında 18 gün süresince mermeri yontarak buranın insanına armağan edilmek üzere bir eser ortaya koymaktan çok mutluyum. Manavgat'la birlikte bugüne kadar 20 ülkede heykel yapma etkinliğine katıldım." ifadesinde bulundu.

Sempozyum süresince heykeltıraşlar Ahmet Özer, Alessio Ronaldi, Ayhan Karapınar, Ayhan Yılmaz, Caroe Turner, Hanife Yüksel, Hitoshi Tanaka, Işık Aslıhan, Leonardo Cumbo, Figen Tek Altun, Petre Petrov ve Serap Yıldız İlden'in toplam 7 ton mermer kullanacağı kaydedildi. CİHAN
<< Önceki Haber Uluslararası Manavgat Taş Heykel Sempozyumu'na 5 ülkeden... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER