Ümit güreşçilerin Bulgaristan şovu 3 yarı final ile sürüyor


U23 Avrupa Ümitler Güreş Şampiyonası Bulgaristan'ın Rusçuk şehrinde grekoromen stil mücadeleleriyle başladı. Mindere çıkan 4 güreşçiden 3'ü adını yarı finale yazdırdı.

Bulgaristan'ın Rusçuk şehrindeki Bulstrad Arena'da yapılan şampiyonada bugün mindere çıkan dört Türk güreşçiden üçü maçlarını kazanarak yarı finale yükselirken bir güreşçimiz altın şansını kaybetti.

59 kiloda mücadele eden Şerif Yakup Kılıç, ilk turu bay geçtikten sonra ikinci turda Moldovalı Alexandrau Biciu'yu yendi ve çeyrek finale yükseldi. Bu turda Belarus Yahor Beliak ile mücadele eden Şerif Yakup Kılıç, rakibi karşısında üstün bir güreş çıkardı. Müsabakaya hızlı başlayan Kılıç, ard arda aldığı puanlarla rakibi karşısında 8-0 öne geçti ve karşılaşmanın 1 dakika 57'inci saniyesinde minderden teknik üstünlükle galip ayrılarak adını yarı finale yazdırdı. Kılıç'ın yarı finaldeki rakibi Azerbaycan'dan Murad Mammadov oldu.

71 kiloda mücadele eden Yunus Emre Başar, ilk turu bay geçtikten sonra ikinci turda Moldovalı Georgeu Cojacari'yi yendi ve çeyrek finalde Belarus Ruslan Ahamalyieu ile eşleşti. Bu turda rakibi karşısında mücadelenin bir dakika 27'inci saniyesinde durumu 8-0 yapan Başar, minderden teknik üstünlükle galip ayrılarak yarı finale yükseldi. Başar'ın yarı finaldeki rakibi Hırvat Antonio Kamenjasevç oldu.

Şampiyonaya hızlı bir başlangıç yapan 80 kiloda Burhan Akbudak ise ilk turda Azeri Eltan Vazirzade'yi yendikten sonra çeyrek finale yükselmişti. Akbudak bu turda da şovunu sürdürdü ve Latonyalı Ceslavs Bestenis'i ilk yarının 57'inci saniyesinde 8-0 teknik üstünlükle yenerek yarı finale yükseldi. Akbudak'ın yarı finaldeki rakibi Macar Zolten Keri oldu.

Bugün sabah seansında mindere çıkan son isim ise 98 kiloda mücadele eden İbrahim Sadullah Yığcı oldu. Yığcı, ilk turu bay geçtikten sonra ikinci turda Moldovalı İvan Poliscius'u yenerek çeyrek finale yükselmişti. Yığcı, bu turda Macar Zsolt Toeroek ile karşılaştı. Başabaş geçen mücadelenin ilk yarısı 0-0 tamamlandı. İkinci yarıya hızlı başlayan Yığcı, aldığı puanlarla durumu 3-0 yaptı ama sonrasında verdiği puanlarda 4-3 yenik duruma düştü. Güreşçimiz bir ihtar puan alıp durumu 4-4'e getirdi ancak son teknik puanı Macar güreşçi aldığı için Yığcı minderden yenik ayrıldı.

Altın madalya şansını kaybeden İbrahim Sadullah Yığcı'nın bronz mücadelesi yapabilmesi için mağlup olduğu Macar rakibi Zsolt Toeroek'in finale yükselmesini bekleyecek. Aksi durumda ise şampiyonaya veda edecek.
CİHAN
<< Önceki Haber Ümit güreşçilerin Bulgaristan şovu 3 yarı final ile... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER