Üniversitedeki Nevruz etkinliğinde fidan dikildi


Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde Nevruz Bayramı sebebiyle düzenlenen etkinlikte, bir süre önce hayatını kaybeden Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Necla Özkaya'nın adının verildiği ormanlık alana, çok sayıda fidan dikimi yapıldı.

Erciyes Üniversitesi'ndeki ağaç dikme törenine; Kayseri Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Karamehmet Yıldız, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Burada yaptığı konuşmada Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, Nevruz Bayramı'nın önemine değindi. Güven, "Bugün tarihimizde önemli bir gün. Hep birlikte Nevruz Bayramını kutluyoruz. Nevruz yenilenme, yeni güne başlama anlamına gelen bir gün. Bizde genç yaşta kaybettiğimiz hocamızın anısına dair bir program düzenleyerek hatıra ormanına ağaç dikeceğiz. Bu fidanlar siz genç fidanların yetişmesini sembolize edecek. İnşallah sizde bu fidanlar gibi yeşerip, bu ülkeye hayırlı birer evlat olacaksınız. Ben hocamızın ailesine tekrar başsağlığı diliyorum." dedi.

Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç ise Nevruz Bayramı'nın barış içinde geçmesi temennisinde bulundu. Aygenç, "Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar Türk devletlerinin hepsi bugün Nevruz Bayramını kutluyorlar. Bu bayramın başkalarının sahiplenmesine izin vermeyeceğiz. Hep beraber; coşkuyla, barış, kardeşlik mutluluk içerisinde bu bayramı kutlayacağız. Bu bayramımız dünyaya örnek olsun. Bu fidanlar burada durduğu sürece barış eksik olmasın." diye konuştu.

Ağaç dikiminin ardından protokol ve davetliler, Sabancı Kültür Sitesi önündeki etkinliklere geçti. CİHAN
<< Önceki Haber Üniversitedeki Nevruz etkinliğinde fidan dikildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER