Üniversiteler arası 2. Lig Basketbol müsabakaları başladı


Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Üniversiteler arası 2. lig Basketbol Grup müsabakaları Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) ev sahipliğinde başladı.

KAÜ Prof. Dr. Abamüslüm Güven Stadyumunda başlayan müsabakalara, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Siirt Üniversitesi, Erzincan Üniversitesi ve Kars Kafkas Üniversitesinden erkeklerde 4 bayanlarda ise 3 takım katlıyor. Faaliyetlerin 3 güm boyunca devam edeceğini söyleyen Federasyon Temsilcisi ve Tertip Komitesi Başkanı aynı zamanda Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Münir Kurudirek, "Erkeklerde Şampiyon olan bayanlarda ilk iki sırayı alan takımlarımız önümüzdeki yıldan itibaren Üniversiteler arası 1. Lig'de mücadele etme hakki kazanacaklar." dedi.

KAÜ ev sahipliğinde yapılan bu organizasyonlarda iyi bir ev sahipliği gördüklerini aktaran Kurudirek, "Organizasyonları gayet düzgün bir şekilde düzenliyorlar. Gelen takımlar idareciler, antrenörler ve takımlar kendilerini evlerinde gibi hissediyorlar." diye konuştu.

Bu tür organizasyonların sosyal açıdan öneminin çok büyük olduğuna değinen Kurudirek son olarak, "Çünkü farklı üniversitelerden gelen sporcu, idaresi ve antrenörler hem Kars'ın sosyal yapısını, hem Kars insanını tanıyorlar. Dostluk, barış ve kardeşlik adına yeni adımlar atıyorlar. Ülkemizinde buna ihtiyacı var. Bizde buna katkı yaptığımız için kendimizi son derece mutlu hissediyoruz." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Üniversiteler arası 2. Lig Basketbol müsabakaları başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER