Vali İbrahim Şahin: Öğrencilerimizden isteğim teröre asla pirim vermeyin


Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin (OMÜ), 2015-2016 akademik yıl açılış törenine katılan Samsun Valisi İbrahim Şahin, öğrencilerden üniversitenin büyüklüğüne gölge düşürmeye çalışan insanlara fırsat vermeyecek bir ortam oluşturmalarını, teröre asla pirim vermemelerini istedi.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, şunları kaydetti: "Üniversitelerin varoluş gerekçesi, yapması gereken işlerin başında öğretim, araştırma ve hizmet gelmektedir. Üniversiteler toplumsal olaylar, ülke ve dünya hakkında söz söyleme yetkisine sahiptir. Biz üniversitemizde eğitim konusunda kalitenin artması için her geçen yıl yeni çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Eksik olan öğretim elemanı sayımızı yeteri kadar tamamladık. Eğiticilerin eğitimi programını başlattık. Bunun dışında özellikle gerek yurt içinden gerekse yurt dışından eğitim için önemli kolaylaştırmalar ve teşvikler sağladık. Son yıllarda dil kursları için öğretim elemanlarımızı yurt dışına gönderiyoruz. Üniversitemizin bünyesindeki teknoparkımız faaliyete başladı. OMÜ'de bu yıl 52 bin 500 civarında öğrencimiz var. Bunun 30 bini lisans öğrencisi, 13 bini ön lisans öğrencisi, 6 bin 500'ü lisansüstü öğrencisi ve 3 bini de uzaktan eğitim öğrencisidir. Bu günkü açılış törenimize katılan başta Sayın Valimiz olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. 2015-2016 akademik yılımızın üniversitemiz için başarılı geçmesini diliyorum."

OMÜ'nün Samsun'un göz bebeği olduğunu belirten Vali İbrahim Şahin ise konuşmasında şunları ifade etti: "Bu gün özellikle üniversiteye yeni başlayan öğrencilerimiz içinde çok önemli bir gün. Ben üniversiteye yeni başlayan bütün öğrencilerimizi kutluyorum. Dünyamızda her geçen gün önemli değişiklikler ve yeni gelişmeler oluyor. Benim siz gençlere tavsiyem bu gelişime ve değişime ayak uydurmak için mutlaka yazılım sektörü ile çok yakından ilgilenmenizdir. Göreceğiz ki ilerleyen yıllarda bütün fakültelerde yazılım dersleri ve bölümleri olacak. Çünkü şu an dünyada kullandığımız bütün araç gereçlerin içerisinde yazılım programları var. Bizim ülke olarak mutlaka yazılım alınanda vakit kaybetmeden atılım yapmamız gerekiyor. Öğrencilerimizin Türkçemizi iyi kullanma şartı ile mutlak suretle bir veya iki yabancı dili öğrenmeleri gerekiyor. Siz gençlere bir tavsiyemde çok kitap okumanız konusunda olacak. Günlük dersleriniz ve işlerinizin yanında kitap okumaya mutlaka zaman ayırmalısınız. Değerli gençler bunun yanında düzeyli ve çok düzenli bir şekilde sosyal medyayı etkili bir şekilde kullanmaya gayret edin.Üniversitelerimiz açıldığı zaman şehrimize ayrı bir güzellik ve dinamizm geliyor. Ben eğitim öğretim için ilimize gelen gençleri görünce çok mutlu oluyorum. Üniversite hocalarımız bize olabildiğince teorik bilgiler ve öneriler versinler ki bizler şehrin yöneticileri olarak o bilgileri pratiğe aktaralım. Şehrimizde istihdamı artırmak için medikal cerrahi aletler konusunda çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarımızı OMÜ ile işbirliği içerisinde gerçekleştiriyoruz. 2015-2016 eğitim öğretim yılının mutlu ve huzurlu geçmesi için benim öğrenci arkadaşlarımızdan bir isteğim de teröre asla pirim vermeyin. Bu üniversitenin büyüklüğüne gölge düşürmeye çalışan insanlara kesinlikle fırsat vermeyecek bir ortam oluşturun. Bu tarz bir olumsuzluk gördüğünüz zamanda gerekli yerlere bunu iletin. Bizler buranın sağlıklı bir eğitim yuvası olmasını istiyoruz."

Konuşmalarının ardından OMÜ Klasik Türk Müziği Korosu tarafından Türk Sanat Müziği eserlerinden oluşan bir konser sunuldu. Tören sonunda Rektör Akan tarafında 2015-2016 akademik yılının ilk dersi verildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Vali İbrahim Şahin: Öğrencilerimizden isteğim teröre... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER