Vali Yazıcı: Öğrencilerin sürekli okuma ve araştırma kültürü kazanması gerekir


Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, değişen yaşam koşullarına adaptasyonu sağlamak için öğrencilerin sürekli okuma, araştırma ve sorgulama kültürünü kazanması gerektiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Okullar Hayat Olsun projesi kapsamında Boğazlıyan ilçesinde Kaymakam Kemal Bey İlkokulunda Z-kütüphane (Zenginleştirilmiş Kütüphane) düzenlenen törenle öğrencilerin hizmetine açıldı. İnternet hizmeti ve dijital kitap içerikleri ile öğrencilere hizmet verecek olan Z-kütüphane, öğrenciye dilediği zaman çalışma imkanı sunuyor. Z-Kütüphaneler, öğrencilere ödev hazırlama, çıkış alma ve dijital öğrenme içerikleri ile çalışma yapma imkanı sağlayarak, öğrencilerin araştırmaları daha eğlenceli ve verimli hale gelecek.

Vali Abdulkadir Yazıcı, burada yaptığı konuşmada okumanın önemine değindi. Yazıcı, "Bu konuda okuma faaliyetlerinin artırılması ve yaygınlaşması için kütüphaneler çok önemli. İnşallah öğrencilerimiz en güzel şekilde faydalanacaktır." dedi.

İnsanların ihtiyaçları ve bilgi çağının taleplerinin, kütüphaneciliği yeniden biçimlendirdiğini ve teknolojinin kullanımında da iletişim alışkanlıklarında köklü değişiklikleri de beraberinde getirdiğini dile getiren Yazıcı, "Bilgiye erişiminin ve dünyanın çok kültürlü zenginliklerinin yanı sıra, hayat boyu öğrenme ve okur-yazarlık becerilerin toplumların önceliği durumuna geldi. Okul kütüphanelerinin de sürekli artan toplumsal değişikliklere yanıt vererek, öğrencilerin bilgi, kültür ve eğlenme gereksinimleri karşılıyor. Yeni ve modern bir tasarım anlayışı ile oluşturulan z- kütüphanede öğrenciler okumanın keyfine, bilgiyi keşfetmenin heyecanına, varacak. Ders çalışmak gençlerimiz için eğlenceli ve verimli hale gelecek" diye konuştu.

Vali Yazıcı konuşması sonrası, öğrencilerle sohbet ederek, kitap okumaları konusunda tavsiyelerde bulundu. Programa Vali Abdulkadir Yazıcı'nın yanı sıra, Boğazlıyan Kaymakam İhsan Erdurucan ve Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Vali Yazıcı: Öğrencilerin sürekli okuma ve araştırma... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER