Varlı: Baskı arttıkça toplumsal ayrışma derinleşiyor


Birgün Gazetesi Yayın Koordinatörü İbrahim Varlı, Türkiye'nin tek kişinin arzusu doğrultusunda ülkenin yönetildiğini söyledi.

Hollanda Türkiyeli İşçiler Birliği'nde (HTİB) konuşan İbrahim Varlı, Türkiye'de özellikle basına yönelik baskı ve kutuplaşmaya dikkat çekerek, "Bir tarafta Erdoğan ve etrafında kümelenen bir zümre var. Öbür tarafta ise toplumun büyük bir kesimi var." dedi.

Hükümetin bir düşman oluşturarak toplumu dizayn etmeye çalıştığını ifade eden Birgün Gazetesi Yayın Koordinatörü İbrahim Varlı "Bu oluşturduğu düşman üzerinden kendi kitlesini konsolide ediyor ve kitle üzerinden de ben milli iradenin temsilciyim diyerek bu baskılarını ve sert politikalarını meşrulaştırmaya çalışıyor." diye konuştu.

Türkiye'de olan biten her şeyin bir kişinin iki dudağı arasında olduğunu söyleyen İbrahim Varlı, "Tayyip Erdoğan dışında AKP'de adım atılmıyor. Erdoğansız iş yapılmıyor. Herhangi bir devlet dairesine memur alırken, bir ihale alırken Tayyip Erdoğan'a soruluyor." dedi ve Başbakan Ahmet Davutoğlu için 'sadece figüran' ifadesini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Varlı: Baskı arttıkça toplumsal ayrışma derinleşiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER