WADA, Rus doping şirketinin lisansını geri çekti


Uluslararası Doping Ajansı (WADA), kriterlere uyumsuzluğu nedeniyle Rusya Antidoping Ajansı'nın (RUSADA) lisansını geri çekti.

Kasım ayında WADA, Rusya'nın doping testlerinde hile yaptığını iddia ederek Rus sporcuların Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF) etkinliklerinden men edilmesini istemişti. Bu teklife uyan IAAF, Bütün Rusya Atletizm Federasyonu'nu (VFLA) kendi etkinliklerinden men etmişti.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından WADA'nın ABD'deki toplantısında RUSADA'nın lisansını geri çekme kararı alındı. Buna göre RUSADA, eksiklerini gidermeden ve yeni denetimi geçene kadar çalışmalarını sürdüremeyecek.

Öte yandan RUSADA, eksiklerini gidermek için çalışmalara başladığını duyururken, Rusya Spor Bakanı Vitaliy Mutko, en kısa zamanda WADA temsilcileriyle görüşeceğini açıkladı.

3 ve 7 Aralık 2014 yılında Alman ARD televizyon kanalı, Rus sporcuların sistematik doping kullanımı ile ilgili iki bölümlük belgesel yayınlamıştı. Belgeselde yer alan görüntülerde atlet Mariya Savinova, doping yaptığını itiraf ediyordu. Diğer görüntüde ise antrenör Vladimir Kazarin'in başka bir sporcuya doping ilaçları verdiği kareler yer almıştı.

Bu belgeselin ardından harekete geçen WADA ve IAAF, incelemede bulunmuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber WADA, Rus doping şirketinin lisansını geri çekti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER