Yandaş medyayanın iftirasına yalanlama geldi

De Telegraaf haberinin “düzmece” olduğu iddiasına Yusuf Özkan’dan sert tepki geldi.

Yandaş medyayanın iftirasına yalanlama geldi

Hollanda’nın yüksek tirajlı gazetesi De Telegraaf’ta yayınlanan "Mafya hesaplaşması Erdoğan'a uzandı" başlıklı haberin “düzmece” olduğu iddiasına, BBC Türkçe’nin Hollanda Temsilcisi Yusuf Özkan’dan sert tepki ve yalanlama geldi. Haberi Telegraaf’tan Türkçeye aktaran Yusuf Özkan, hükümet yanlısı bazı medya organlarında yer alan iddialarla ilgili olarak, “Ciddiye alınacak bir tarafı yok.” dedi. Özkan, düzmece haberlerle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iyilik yapılamayacağını da dile getirerek iktidara yakın medya organlarına tavsiyelerde bulundu.

BBC'NİN HABERİNİ HABERLEŞTİREN GAZETECİYE İFTİRA

Cihan Haber Ajansı tarafından da BBC’ye atıf yapılarak servislenen haberle ilgili olarak Cihan muhabiri Basri Doğan’ın “tetikçi, kumpasçı” gibi asparagas suçlamalarla hedef gösterilmesi de tepki çekti. Ciddi bir olayın “düzmece” ve “kumpas” şeklinde lanse edilmesi bir yana; giriş kısmında haberin BBC’ye dayanılarak yapıldığı açıkça belirtilmesine rağmen Cihan ve Zaman’ın hükümet medyasınca hedef gösterilmesi anlamlı bulundu. Cihan muhabiri Basri Doğan, haberi kendisinin değil BBC’nin aktardığını bir kez daha yineledi.

'ORİJİNAL VE CİDDİ DELİLLER İÇEREN BİR HABERİ BİLE PARALELE BAĞLAMALARI ÇOK GÜLÜNÇ'

Basri Doğan, hükümet yanlısı medyanın daha da ileri giderek, Telegraaf’ta çıkan orijinal haberi bile “paralelcilerin servis ettiğini” yazmasının “çok gülünç” olduğunu dile getirdi. Doğan, oldukça ciddi deliller içeren manşet haberin, Hollanda devletinin resmi soruşturma dosyalarına dayandırıldığını kaydetti.

BBC TEMSİLCİSİ: HİÇBİR YALANLAMA GELMEDİ

BBC Temsilcisi Yusuf Özkan ise Hollanda’daki Türk medya temsilcilerine ilettiği açıklamasında, haberin ciddiyetini şöyle dile getirdi: “Telegraaf gazetesi, bu iddiaların savcılığın hazırladığı soruşturma dosyasına da yer aldığını yazdı. Dosyada, uyuşturucu kaçakçılığı ile suçlanan kişilerin telefon görüşmelerinin yer aldığı vurgulandı. Şu ana kadar ne savcılık ne de Hollanda'daki bir başka makamdan bu habere ve iddialara yalanlama gelmedi.

'CUMHURBAŞKANI VE MAFYA İLİŞKİSİ İDDİASI HER YERDE HABERDİR'

26 yıllık profesyonel meslek yaşamında kendisinin de hiçbir zaman belgesiz, asılsız haber yapmadığını dile getiren Özkan, “Bir ülkenin savcısının hazırladığı soruşturma dosyasında, bir başka ülkenin Cumhurbaşkanı'nın yakın çevresi ile uyuşturucu çetelerinin ilişkisine yönelik iddiaların yer alması, dünyanın her yerinde haberdir.” dedi.

'CUMHURBAŞKANINA İYİLİK YAPMAK İSTİYORLARSA'

BBC Temsilcisi Özkan ayrıca “Cumhurbaşkanı’na yardım” için hükümet yanlısı medyaya “asparagas haber değil, araştırmacı gazetecilik” yapmaları tavsiyesinde bulundu: “Bence hazırlanan metnin ciddiye alınacak bir tarafı yok. Sayın Cumhurbaşkanı'na gerçekten iyilik yapmak istiyorlarsa, iddialara konu olan ismin kimliğini ortaya çıkarıp, adının bu tür olaylara karıştırılmasına engel olsunlar.

Haberin orijinal halini okumak için tıklayınız


CİHAN
<< Önceki Haber Yandaş medyayanın iftirasına yalanlama geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER