'Yanlış uygulamalar hayvancılığı bitirme noktasına getirdi'

'Yanlış uygulamalar hayvancılığı bitirme noktasına getirdi'

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Coşkun, son yıllarda hayvancılıkta uygulanan yanlış politikalar yüzünden hayvancılığın sıkıntılı günler yaşadığını belirterek, "Devlet, işi hayvancılık olanların yerine hayvancılıktan anlamayan kuyumcuya, ayakkabıcıya kredi verdi. Devletin bu politikasının sonucu olarak hayvancılık bitme noktasına geldi." dedi.

Coşkun, yaptığı açıklamada devletin izlediği yanlış stratejiler sonunda şu anda 7 milyon büyükbaş hayvan kaldığını belirterek, "Osmaniye bölgesinden her ay bin 300 ila bin 600 hayvan İstanbul'a gitmektedir. İşin daha vahimi ise giden hayvanların yüzde 80'i dişi hayvandır." diye konuştu.

BESİCİ PARA KAZANAMADIĞI DAMIZLIK HAYVANI KESİME VERİYOR

5 yıl önce besici yemin kilosunu 300-400 kuruş aralığında aldığında sütü 80 kuruşa sattığını ifade eden Coşkun, şunları kaydetti: "Şu anda bir kilo süt ile 1 kilo yem aynı fiyata geliyor. Süt besiciliği yapanlar para kazanamadıkları için damızlık hayvanları kesime vererek kurtulmak işitiyorlar. Ülkemizde yem fiyatlarındaki artış et fiyatlarına da yansıdı. İthalatta gerekli önlemler alınmazsa bir çözüm olacağını düşünmüyorum. Yetkililerin yapabileceği en iyi çözüm bir an önce dişi hayvan kesimlerini önlemeleri ve dışarıdan et değil damızlık hayvan getirilmesine izin vermeleri lazım. Her ay dişi hayvan kesiliyor. Bir an önce yetkililerin bu duruma el atması lazım." CİHAN
<< Önceki Haber 'Yanlış uygulamalar hayvancılığı bitirme noktasına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER