Emekli Emniyetçi polisin ruh halini anlattı

GÜSAM Başkanı ve Bingöl Eski Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, çözüm süreci, terörle mücadele ve özerklik tartışmalarını Samanyoluhaber.com'a değerlendirdi. Bölgede yaşanan gelişmelerin ve özerklik açıklamalarının sürpriz olmadığını söyleyen Taştekin, "Matruşka bir dönem yaşıyoruz, oyun içinde oyun var" dedi.

Emekli Emniyetçi polisin ruh halini anlattı

 İşte Güvenlik Uzmanı Taştekin'in Sinan Girgin'e açıklamaları:

"HATALAR TERÖR ÖRGÜTLERİNİ BÜYÜTÜR"

Terörle ve teröristle mücadeleye sonuna kadar evet; ama terörle ve teröristle mücadelede yapılan hatalara da hayır. Terör ve teröristle mücadelede yapılan hatalar terör örgütlerini büyütür. Çözüm süreci adı altına yürütülen süreçte güvenlikçi şemsiye uzak tutuldu. Tedbirler alınmadı. İstihbaratlar alınmadı. Terör örgütü illeri adeta cephaneye çevirdi. Çok ciddi şekilde oralarda stratejik üstünlük elde edildi. 

"ÇÖZÜM YERİ MECLİS"

Bugün de çok büyük hatalar yapılıyor. Terör ve teröristle güvenlik politikalarıyla mücadele edilirken siyasi irade de devrede olmalı. Bununla ilgili tüm tarafların hatalı olduğunu düşünüyorum. Demirtaş’ın terör ve terör örgütleriyle arasına mesafe koyması gerekirken bunu gösteremediğini görüyoruz. Ama aynı şekilde siyasi iradenin de daha kapsayıcı meclis çatısı altında çözüm aramadığını görüyoruz. Sivil irade meclis çatısı altında çözüme odaklı faaliyette bulunmalıdır.  

"YAŞANANLAR SÜRPRİZ DEĞİL"

Bizim için yaşananlar çok acı, çok üzüntü verici; ama sürpriz olmadı. Bundan sonrası için kısa vadede teröristle mücadelede başarı elde edilmiş gibi görülebilir.Ama uzun vadede çok daha büyük geniş halk kitlelerinin sokağa döküleceği bir stratejiyi terör örgütü uygulamaya çalışacaktır. 

"HEDEF EYLEMLERİ BATIYA KAYDIRMAK"

Terör örgütünün önümüzdeki süreçte birkaç hedefi var. Bunlarda biri, eylemlerini batı illerine kaydırmak olacaktır.
Batı illerinde halkı karşı karşıya getirmek olacaktır. Çünkü gerilimden beslenen bir terör örgütü var. Bir de uluslararası dengeleri takip ederek bölgede güçlenmeye çalışacaktır. Bizim uluslararası diplomasiyi artırmamız gerekiyor. Bölgede terörle mücadelede başarılı olabilmemiz için. 

"MATRUŞKA BİR DÖNEM YAŞIYORUZ"

Toplumun büyük kesimi, tarafların samimi olmadığını düşünüyor. Matruşka bir dönem yaşadığımızı düşünüyorum. Oyun içinde oyun var. Strateji içinde strateji var. Plan içinde plan var. Şu an kamuoyuna yansıyanların yanıltıcı olduğunu düşünüyorum. Akan kan üzerinden iç politik stratejilerle hareket edilmesi üzüntü verici. Bunu tüm taraflar için söylüyorum. Terörle mücadelede İngiltere, İspanya başarılı olmuştur. 

"SAMİMİYET YOK"

Oralara baktığımızda politikalarında önce samimiyet, dürüstlük, tutarlılık görürsünüz. Biz de bunlar yok. Düne kadar yüzlerce terörist görseniz de müdahale etmeyeceksiniz emri var. Bugün de terörist olduğunu bakılmaksızın sokaktaki insanların etkisiz hale getirilmesi var. Burada büyük bir tutarsızlık var. 

"SİVİL İRADE BÖLGEYE GİTMELİ"

Genelkurmay Başkanı Şırnak’a kadar gitti; ama siyasilerde Şırnak’a giden, Cizre’ye giden, Silopiye giden, sivil toplum örgütleri, ticaret odaları barolarla birlikte hareket etmeye çalışan bir politika göremiyoruz. Askeri politikalar en üst düzeyde uygulanırken sivil politikalar gündeme gelmiyor maalesef. Günübirlik politikalarla terör ve teröristle mücadele edemezsiniz. 

Sinan Girgin / Samanyoluhaber.com
 

<< Önceki Haber Emekli Emniyetçi polisin ruh halini anlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER