Yavuz: Türk hakemliği Müftüoğlu'nun omuzlarında iyi yerlere gelecek (Özel)


Merkez Hakem Kurulu (MHK) eski başkanlarından Bülent Yavuz, kurulun yeni başkanı Kuddusi Müftüoğlu'na güvendiğini belirterek, Türk hakemliğinin daha iyi yerlere geleceğini iddia etti.

Bülent Yavuz, Kuddusi Müftüoğlu'nun kendisinin talebesi olduğunu ve onunla gurur duyduğunu da belirterek, "Tabii ki bu bir süreç, tecrübe çok önemli. Ben inanıyorum ki gelecekte Türk hakemliği Kuddusi Müftüoğlu'nun omuzlarında çok daha iyi yerlere gelecek." dedi.

Eski hakem ve MHK başkanı Bülent Yavuz, Türk hakemliği ve futbolu hakkında Cihan Haber Ajansı'na özel açıklamalarda bulundu. Bu sezon hakemlik müessesesinin iyi gitmediğini ifade eden Bülent Yavuz, bunun da çok çeşitli sebepleri olduğunu belirtti.

MHK'nın şu anki başkanı Kuddusi Müftüoğlu'na destek veren Bülent Yavuz, "Türk hakemlerinin başında gencecik pırıl pırıl bir başkanımız, Kuddusi Müftüoğlu var. Benim talebem onunla gurur duyuyorum. Tabii ki bu bir süreç, tecrübe çok önemli. Hemen hakemliği bıraktı iş başına geçti. Ben inanıyorum ki gelecekte Türk hakemliği Kuddusi Müftüoğlu'nun omuzlarında çok daha iyi yerlere gelecek ama burası Türkiye, biz çok aceleci bir milletiz. Sabır denen bir şey yok. Bu anlamda bu sezonun iyi geçmesi lazım. Aksi takdirde tehlike çanları çalabilir." diye konuştu.

Hakem camiasının içinden çıktığını ve şu anki konumunu da hakemliğe borçlu olduğunu söyleyen Yavuz, "Türk hakemliği için her şeyi yaparım. Başarılı oldukları takdirde omuzlarımda taşıyacağımı birçok yerde söyledim. Bu sene iyi gitmiyor ama düzelecek." dedi.

MİLLİ TAKIM YARI FİNAL OYNAR

Fransa'da 10 Haziran - 10 Temmuz tarihlerinde yapılacak EURO 2016 Avrupa Şampiyonası'nı Türkiye'nin kendisini bu alanda ifade edebileceği bir turnuva olarak gördüğünü dile getiren Bülent Yavuz, "Türkiye'nin en az yarı final oynayabileceği umutlarım epeydir var. Fatih Terim ve talebeleri inanıyorum ki bu Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi bütün dünyaya bir kez daha tanıtma fırsatı bulacaklar." değerlendirmesinde bulundu.

"DEMİRÖREN VE ARKADAŞLARI TÜRK FUTBOLUNA ÇOK BÜYÜK HİZMETLER EDİYOR"

Bülent Yavuz, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve arkadaşlarının da Türk futboluna çok büyük hizmetler yaptığını söyledi.

"Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve arkadaşları kim ne derse desin Türk futbolu için çok büyük hizmetler yapıyorlar ama işine gelen bunu böyle yorumlamıyor. Ben görüyorum içindeyim." diyen Yavuz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Milli takımımızın çok büyük destekçisi, hakemliğimizin çok büyük destekçisi yine Futbol Federasyonu. İnşallah 2016 yılı Türk futbolunun Fransa'daki şampiyonayla yeniden eski başarılı şaşalı günlerine dönüşmesinin müjdecisi olacaktır. Türk futbolu buna layık. İnsanımız futbolu çok seviyor. Çünkü çok büyük coşkuyu yaşıyor bunu da hak ediyor. Eskiden Haziran geldiğinde dünya olsun Avrupa olsun başka ülkeleri seyrederdik. Şimdi kendi ülkemizi Türkiye'yi seyredeceğiz ve onunla coşacağız. Bu milli takıma canı gönülden başarılar diliyorum."
CİHAN
<< Önceki Haber Yavuz: Türk hakemliği Müftüoğlu'nun omuzlarında iyi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER