112 Acil Çağrı Merkezleri Projesi

112 Acil Çağrı Merkezleri Projesi -Türkiye genelinde 9 il ile birlikte pilot il seçilen Kırşehirde projenin altyapı çalışmaları tamamlandı -Kırşehir Valisi Çakacak: -112 Acil Çağrı Merkezleri Projesi, polis, jandarma, sağlık


KIRŞEHİR (A.A) - Abdullah Yıldız - Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, 112 Acil Çağrı Merkezleri Projesinde pilot illerden birisi olan Kırşehirde altyapı çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.
     Çakacak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce Isparta ve Antalyada uygulamaya başlanan projenin, Kırşehir ile birlikte Mersin, Konya, Burdur, Afyonkarahisar, Karaman, Aksaray, Niğde, Kırıkkale ve Denizli illerinde yaygınlaştırılmasının planlandığını söyledi.
     İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında, 2012 yılının Temmuz ayında Kırşehirdeki altyapı çalışmalarına başlandığını ifade eden Çakacak, yer olarak Sağlık İl Müdürlüğü yanındaki 112 Acil Servis Hizmetleri Şube Müdürlüğü binasının tespit edildiğini belirtti.
     Çakacak, Kırşehir ili olarak 112 Acil Çağrı Merkezinin altyapı çalışmalarını tamamladık. 27 personelin görev yapacağı sistem odası, çağrı merkezi salonu altyapıları tamamlandı. İlgili firmanın sistem yazılımını tamamlamasını bekliyoruz. Acil Çağrı Merkezinde görev yapacak personel görevlendirmelerini yapıyoruz. Çağrı merkezinde 27 personel çalışacak. Orada, diğer ilgili kurumlardan, jandarma ile birlikte sağlık, emniyet, itfaiye, il afet ve acil durum müdürlüklerinden personeller olacak dedi.
     İçişleri Bakanlığının, Mart ayında 10 ilde daha projeyi uygulamayı planladığını dile getiren Çakacak, 156, 155, 112, 110 gibi acil çağrı numaralarını Avrupa Birliği ülkelerinde olduğu gibi tek numara altında toplamayı amaçlayan proje, çok önemli faydalar sağlayacaktır. Proje tamamlandığında uygulamadaki karışıklıklar giderilerek, zaman ve kaynak israfı önlenecek, acil durumlara etkin şekilde müdahale edilecek dedi.
     Çakacak, pilot illerde belirlenen çağrı alıcı personellerin İçişleri Bakanlığı tarafından sistemin işleyişi ile ilgili eğitime tabi tutulacağını ifade ederek, bu eğitimin Ocak veya Şubat ayında yapılacağını dile getirdi.
    
     -Cep telefonu ile aramada yer belirlenebilecek
    
     Acil yardım çağrısı amacıyla herhangi bir vatandaş tarafından 112 acil çağrı merkezi arandığında, sabit hatlardan gelen çağrılarda eş zamanlı olarak arayan kişinin isim, adres ve konum bilgisinin görüleceğini belirten Çakacak, mobil hatlar üzerinden yapılan çağrılarda ise çağrının yapıldığı yerle ilgili olarak yaklaşık bir yer belirlemesi yapılabileceğini kaydetti.
     Çakacak, sistem uygulaması ile ilgili şu bilgileri verdi:
     112 Acil Çağrı Merkezleri Projesi, polis, jandarma, sağlık gibi kurumların komuta merkezlerini ortadan kaldırmıyor. Bunların üzerine bir çatı kuruluyor. 112 çağrısını alan görevli personel, olaya ilişkin genel bilgileri aldıktan sonra bu bilgileri yazılım üzerinden aynı salon içinde bulunan ilgili birimlerin uzman personeline çağrıyla birlikte aktaracak. 112 acil çağrı merkezlerinde kullanılacak yazılım coğrafi bilgi sistemi ile entegre bir yazılım olduğu için bu sistem sayesinde vatandaştan isim ya da adres sormaya gerek kalmayacak ve zamandan tasarruf sağlanacak. Araçlarda bulunan GPSler ve sayısal telsiz altyapısı sayesinde 112 Acil Çağrı Merkezi görevlileri, alanda bulunan tüm araçların durumlarını ve yerlerini görebilecek ve ilgili birimin uzman personelleri, olayın mahiyetine göre aralarında koordinasyon yaparak olay yerine en yakın ekibi olay mahalline sevk edebilecekler.
    
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber 112 Acil Çağrı Merkezleri Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER