14 Şubatın ilk nikahı

14 Şubatın ilk nikahı -Sevgililer Gününde, günün ilk ışıkları ile Bursa merkez Osmangazi Belediyesi Merinos Nikah Dairesinin yolunu tutan iki çocuk sahibi çift, 20 yıl sonra nikah tazelemenin sevincini yaşadı


BURSA (A.A) - Sevgililer Gününde, günün ilk ışıkları ile Bursa merkez Osmangazi Belediyesi Merinos Nikah Dairesinin yolunu tutan iki çocuk sahibi çift, 20 yıl sonra nikah tazelemenin sevincini yaşadı.
     İlk kez 20 yıl önce nikah memurunun karşısına çıkan ve bir süre sonra boşanan 2 çocuk sahibi Tamer (47) ve Sevdiye (39) Yavuz çifti, nikah tazelemek için Sevgililer Gününü tercih etti.
     Çift, 19 yaşındaki kızları ve 11 yaşındaki erkek çocukları ve birkaç yakını ile nikah dairesine geldi.
     Saat 08.00de nikah memurunun karşısına çıkan çift, 20 yıl aradan sonra yeniden mutluluğa evet demenin sevincini yaşadı.
     Boşanmışlardı sözcüğünün telaffuz edilmesini bile istemediklerini belirten Tamer Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 yıllık eşiyle böyle bir günde nikah tazelemenin anlamlı olduğunu dile getirdi.
     Yavuz, Kaç yıldır evlisiniz- sorusuna şu karşılığı 18-19-20 yıldır. İşte sebep de bu yani. Çünkü nikah tarihini sürekli unutuyordum. Sevgililer Gününde nikah tazeledik. Unutmamak için Sevgililer Gününü tercih ettik. Tarihi artık unutmayacağım, bizim için çok anlamlı oldu karşılığını verdi.
     Nikah dairesi yetkilileri, Sevgililer Gününün ilk evet diyen çifte hediye verdi.
     Törene, çiftin birkaç yakını ile 2 çocuğu katıldı.
     Merinos Nikah Dairesi memurları, şu ana kadar 14 Şubat için 52 çifte nikah randevusu verdiklerini belirterek, Bugün 08.00 ila 20.00 saatleri arasında 52 çiftin nikahını kıyacağız. Bir başka deyişle 13 dakikada bir nikah kıyılacak. Ancak, çok sayıda başvuru olduğu için, kimseyi kırmayacağız. Bugün için başvuru almaya kesintisiz devam edeceğiz. Bugün başvuran çiftlerin nikahını da saat 20.00den sonra kıyacağız dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Yılmaz
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber 14 Şubatın ilk nikahı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER