8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: -Kadın erkek eşitliği, uygarlık yolunda atılmış en büyük adımdır


GAZİANTEP (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, kadın erkek eşitliğinin uygarlık yolunda atılmış en büyük adım olduğunu bildirdi.
     8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Güzelbey, kadının bir birey olarak, toplumda kendine bir yer edinmesinin uzun çabaların sonucunda gerçekleştiğini belirtti.
     Kadınların toplumda hak ettikleri yeri almaları konusunda yapılan çalışmalarda gelinen noktanın sevindirici olduğunu kaydeden Güzelbey, çağdaşlaşma yolundaki uzun yürüyüşünde hedefe en yakın olan Türk kadınının bunu fazlasıyla hak ettiğine inandığını vurguladı.
     Güzelbey, mesajında şu görüşlere yer verdi:
     Kadın erkek eşitliği uygarlık yolunda atılmış büyük adımdır. Zamanın her döneminde, yaşamın her alanında başarılarına tanık olduğumuz kadınlar, aynı zamanda eş ve anne olmanın getirdiği sorumluluklarının gereğini de büyük bir fedakarlıkla yerine getirmektedirler. Onların yaşama bakışlarındaki hassasiyet, sağduyu ve zekaları, hayatı her zaman kolaylaştırmaktadır. Bu sebeple kadınların her alanda olduğu gibi siyasi yaşamda da etkinliklerini artırmaları, Türk siyasal yaşamına büyük katkılar sağlayacak.
     Kadının sosyal hayata ve siyasete katılımının her geçen gün artmasının sevindirici bir gelişme olduğuna dikkati çeken Başkan Güzelbey, Çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak, kadın ve erkek tüm yurttaşların hak ettiği yaşam düzeyine kavuşturmak hedefiyle Atatürkün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti, kadın hakları alanında gurur verici atılımlar gerçekleştirmiştir. Türkiye, kadına seçme ve seçilme hakkını Avrupa devletlerinden de önce verdiği için haklı gurur yaşanmaktadır değerlendirmesinde bulundu.
     Toplumsal yaşamda kadınların sorunlarının sona erdirilmesi için herkesin gayret göstermesi gerektiğine işaret eden Güzelbey, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman kadınlarımızın yanındayız ve yaşamın her alanında onlara olan desteğimizi sürdürüyoruz. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum dedi.
    
     -Prof. Dr. Kısanın mesajı-
    
     Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa da kadının iç donanımı itibarıyla bir şefkat abidesi olduğunu belirterek, şefkatin de yaradılış ve tabiatından kaynaklandığını bildirdi.
     Üniversite olarak kadın örgütleri, diğer sivil toplum kuruluşları ve basın yayın organlarıyla işbirliğinde her zaman kadınlarn yanında olacaklarını kaydeden Kısa, şunları kaydetti:
     Dünyada ve ülkemizde, temel eğitim hizmetlerine erişim, kadına yönelik şiddet, cinsel saldırı, okuma yazma oranı gibi birçok gösterge, kadınların bu umduklarını bulamadığını haksız yere ayrımcılık ve eşitsizlik gördüğünü ortaya koymaktadır. Kadınlarımıza yönelik ayrımcı, dışlayıcı ve şiddet içeren uygulamaların sona erdirilmesinde tüm kız çocuklarımız eğitimin her seviyesinden yararlanabildiğinde, geleceğe daha da güvenle bakabileceğimiz bir gerçek.
    
     -Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu-
    
     Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise Türk kadınının, cumhuriyet döneminde kültürel birlikteliğin vermiş olduğu kazanımlarla hak ettiği yerini aldığını ve bu başarısını günümüzde de devam ettirdiğini bildirdi.
     Sahip oldukları hakları en iyi biçimde kullanan kadınların, ülkenin gelişmesine ve çağdaşlaşmasına büyük katkılarda bulunduğunun bir gerçek olduğunu aktaran Tahmazoğlu, şunları kaydetti:
     Mutlulukla ifade edebilirim ki Şahinbey Belediyesi, kadın sorunlarının çözümünde aktif rol almayı hedefleyen bir belediyedir. Kadınlara yönelik çalışmalarımız ve katkılarımız her geçen gün artıyor. Hanımlara verdiğimiz değerin bir göstergesi olarak sadece Hanımların faydalanacağı Hanımlar Yüzme Havuzu, Spor ve Kültür Merkezimiz tamamlanmak üzere. Tesisimizi önümüzdeki ay içinde hizmete sunacağız.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER