Afetler ve Etkilerinden Korunma yarışması

Afetler ve Etkilerinden Korunma yarışması -İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi


ESKİŞEHİR (A.A) - İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce düzenlenen Afetler ve Etkilerinden Korunma konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler törenle ödüllerini aldı.
     İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Bayar, Yunus Emre Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ödül töreninde yaptığı konuşmada, 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında il genelinde düzenlenen yarışmaya katılan eserlerin, Milli Eğitim Müdürlüğü Değerlendirme Komisyonu tarafından incelendiğini belirterek, 12 eserin dereceye girdiğini bildirdi.
     Bayar, halkın ve öğrencilerin afet ve acil durumlar konusunda bilinçlendirilmesi, olağanüstü durumlarda kendilerini koruyabilmeleri ve çevresindekilere yardım etmesini sağlayabilmek için 2013 yılında Afetlere Hazır Bir Türkiye için Bilinçlendirme ve Eğitim Seferberliğinin ilan edildiğini de anımsattı.
     Konuşmasının ardından Bayar, törene katılan Vali Yardımcısı Rıza Dalan ve İl Milli Eğitim Müdürü Arif Dede ile dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.
    
     -Ödüller-
    
     Kompozisyon dalında 5,6,7 ve 8inci sınıflarda, Ahmet Hamdi Bayraktar Ortaokulu öğrencisi Elif Yetik birinci, Satılmış Oğlu Şükrü Sever İlkokulu öğrencisi Suna Koca ikinci, Yarbay Mehmet Yaşar Gülle İlkokulu Fadime Armutlu üçüncü seçildi.
     Resim dalında ise Çamlıca Ticaret Odası İlkokulu öğrencisi Gamze Görgün birinci, Mehmet Gedik Ortaokulu öğrencisi İsmet İlker Güler ikinci, Şehit Yunus Baykal Ortaokulundan Esra Öksüz üçüncü oldu.
     Yarışma da 9,10,11 ve 12nci sınıflarda kompozisyon dalında, Gazi Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi Merve Bayır birinci, Sabiha Gökçen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Musa Doğukan Çidem ikinci, Atatürk Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencisi Sıdıka Karagöz üçüncülük ödülünü aldı.
     Resim dalında ise Atayurt Koleji öğrencisi Bentsu Tarak birinci, Gazi Kız Teknik ve Meslek Lisesi Afranur Gülcüoğlu ikinci, Sıdıka Hanım Lisesi öğrencisi Alihan Küçük ise üçüncü seçildi.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Afetler ve Etkilerinden Korunma yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER