Anne olma hayali Türk doktorlara emanet

Anne olma hayali Türk doktorlara emanet -Kuzey Iraklı bir kadın, anne olabilmesi için Tarsusta ameliyat edildi -Daha önce 3 kez düşük yapan 23 yaşındaki Aghok: 4 yıllık evliyim ve çocuk hayaliyle yaşıyorum. Anne olmak iç


MERSİN (A.A) - Anne olma hayali kuran Kuzey Iraklı kadın, anne olabilmesi için Tarsusta ameliyat edildi.
     Kuzey Irakın Zaho kentinde yaşayan ve 4 yıllık evliliği boyunca 3 kez hamile kalmasına rağmen hepsinde düşük yapan Sana Aghak Aghok (23), anne olma hayaliyle Türkiyeye geldi.
     Medical Park Tarsus Hastanesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, daha önce 2 kez operasyon geçiren ve çocuk isteği hep hüsranla sonuçlanan Aghok, Tarsus ilçesinde yaşayan akrabalarının önerisi üzerine Medical Park Tarsus Hastanesine başvurdu.
     Hastanede yapılan muayene ve kontrollerinin ardından Aghoka, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Yavuz Uçar tarafından, Çukurovada ilk kez yapılan rahim ağzı yetersizliği (laparoskopik abdominal serklaj) ameliyatı uygulandı.
     Başarılı geçen ameliyat sonrası aynı gün taburcu edilen Aghokun hamile kalmasına engel olan tıbbi sorunun giderildiği, genç kadının akrabaları tarafından ülkesine yolcu edildiği bildirildi.
     Op. Dr. Yavuz Uçar, laparoskopik yöntemle, Kuzey Iraklı kadının hamile kalmasına engel olan sorunun ortadan kaldırıldığını belirtti.
     Operasyonla ilgili bilgi veren Uçar, şunları kaydetti:
     Hastamızda rahim ağzı yetersizliği sorunu vardı. Yaptığımız ameliyatla başarılı sonuca ulaştık. Bu konuda yapılan açık ameliyatlarda başarı oranı yüzde 19 iken laparoskopik yöntemde yüzde 89 seviyesinde. Bölgemizde ilk kez uygulanan operasyonla hastamızın hamile kalmasını engelleyen sorunu giderdik.
     Sana Aghak Aghok da, taburcu olmadan önce yaptığı açıklamada, tedavisi süresince Türkiyenin sağlık alanında iyi yerde olduğunu, hem hekim kalitesi hem de teknolojik imkanlarıyla hizmet verildiğini gözlemlediklerini belirtti.
     Yaşadığı Zaho kentinin, sağlık imkanları bakımından Türkiyenin gerisinde olduğunu ifade eden Aghok, şunları kaydetti:
     4 yıllık evliyim ve çocuk hayaliyle yaşıyorum. Birçok doktora gitmeme rağmen bir türlü çocuğum olmadı. En son akrabalarımın tavsiyesi üzerine geldiğim Tarsusta başarılı bir operasyon geçirdim. Anne olmak için sabırsızlanıyorum.
    
     Muhabir: Veli Gürgah / Tevfik Işık
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Anne olma hayali Türk doktorlara emanet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER