Ayağını kaybeden Suriyeli çocuğun özgürlük umudu

Ayağını kaybeden Suriyeli çocuğun özgürlük umudu -Halepte Suriye ordusunun düzenlediği hava saldırısı sırasında yaralanarak ayağını kaybeden 14 yaşındaki Hatap Halaf, ülkesinde özgürlüğün hakim olacağı günü bekliyor -Halaf:


GAZİANTEP (A.A) - İrfan Aydoğdu - Suriyenin Halep kentinde, ordu birliklerinin düzenlediği hava saldırısı sırasında yaralanarak ayağını kaybeden 14 yaşındaki Hatap Halaf, vatan sevgisiyle yaşama tutundu.
     Ülkesindeki olaylarda yaralanarak Türkiyeye getirilen ve Nizip Devlet Hastanesi ortopedi servisinde tedavi gören Halaf, ülkesinde özgürlüğün hakim olacağı günü bekliyor.
     Hava saldırısı sırasında sağ ayağını kaybeden Halaf, yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.
     Halepteki evlerinde otururken uçak sesleri duyduğunu ve babasıyla evlerinin en üst katına çıktığını belirten Halaf, Çıkmamızla birlikte Esede bağlı ordu birliklerine ait uçaklardan atılan misket bombalarının hedefi oldum. Önce hiçbir şey hissetmedim. Sonra birden sağ ayağımın parçalandığını gördüm. Ondan sonrasını da zaten hatırlamıyorum. Gözlerimi açtığımda hastaneydim dedi.
     Halaf, saldırıda sadece kendisinin yaralandığını ve diğer aile bireylerine bir şey olmadığını ifade etti.
     Tek bacakla hayata tutunmaya çalışacağını dile getiren Halaf, Esed şunu bilsin ki; o benim bacağımı alabilir, canımı alabilir ama benim Suriyeye yani vatanıma olan sevgimi ve oradaki özgürlüğümü asla alamaz diyerek zafer işareti yaptı.
    
     -İyileşince savaşmaya devam edeceğim
    
     Halepte çıkan olaylarda ayağından yaralanan ve Nizip Devlet Hastanesinde tedavi gören Özgür Suriye Ordusu mensubu Ahmet Hüseyin ise iyileşince özgürlük davasından vazgeçmeden savaşmaya devam edeceğini belirtti.
     Kentlerini Esed ve askerlerinin elinden almadan direnişten vazgeçmeyeceğini dile getiren Hüseyin, Ben buradan, bize sahip çıkan ve tedavimizi yapan Türkiye Cumhuriyeti Devletine teşekkür ederim dedi.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Ayağını kaybeden Suriyeli çocuğun özgürlük umudu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER