BDPlilerin teröristlerle buluşmasına inceleme

BDPlilerin teröristlerle buluşmasına inceleme -Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, BDPli milletvekillerinin, Şemdinli-Derecik bölgesinde silahlı teröristlerle buluşmasıyla ilgili inceleme başlattı


VAN (A.A) - Yahya Öylek - Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, BDPli milletvekillerinin, Şemdinli-Derecik bölgesinde silahlı teröristlerle buluşmasıyla ilgili inceleme başlattı.
     BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak başkanlığında, dün Şemdinli ilçesi Bağlar köyünde incelemede bulunan BDPli milletvekillerinin, terör örgütü PKK üyeleriyle buluştuğu yönünde bazı basın yayın organlarında yer alan haber, fotoğraf ve görüntüler, Terörle Mücadele Kanununun (TMK) 10. Maddesinden sorumlu Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliğini harekete geçirdi.
     Bazı internet sitelerinde yer alan video kayıtlarını izleyen Başsavcıvekilliği, milletvekilleri ile teröristler arasındaki samimi konuşmalar ve sarılmaların bir yol kesme eylemi olarak gözükmediğini, BDPli milletvekilleri ile teröristlerin buluşması olarak değerlendirileceği kanaatine vararak, konuyla ilgili inceleme başlattı.
     Yapılacak inceleme sonunda Başsavcıvekilliğince, BDP Genel Başkan Yardımcısı Kışanak ile grupta yer alan BDP milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Sebahat Tuncel, Esat Canan, Adil Kurt, Nazmi Gür, Halil Aksu, Hüsamettin Zenderlioğlu ve Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk hakkında, dokunulmazlıklarının kaldırılması istemiyle hazırlanacak fezlekenin Adalet Bakanlığı aracılığıyla TBMMye gönderileceği bildirildi.
     Başsavcıvekilliğinin, milletvekillerinin yanı sıra aynı grupta yer alan BDPli yöneticiler ve diğer siyasi parti temsilcilerinin arasında olduğu bazı kişiler hakkında da inceleme başlattığı belirtildi.
     Öte yandan, milletvekilleri ile yaklaşık yarım saat süresince görüşen teröristlerin tespit edilmesi ve yakalanması için de Şemdinli Cumhuriyet Başsavcılığına soruşturma talimatı verildiği öğrenildi.
    
     Yayıncı: Levent Harman / A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber BDPlilerin teröristlerle buluşmasına inceleme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER