Bilişim Teknolojisi Standartları semineri

Bilişim Teknolojisi Standartları semineri


KAYSERİ (A.A) - Türk Standartları Enstitüsünce (TSE) Bilişim Teknolojisi Standartları ve Belgelendirilmeleri konulu seminer düzenlendi.
     Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen seminere Rektör Yardımcısı Abdülhakim Coşkun, Mühendislik Fakültesi Dekanı Mustafa Alçı, TSE Kayseri İl Koordinatörü Adnan Bahadır, yazılım üreten firmalar ile bu yazılımları kullanan resmi ve özel kurumların temsilcileri katıldı.
     Seminerin açılışında konuşan Rektör Yardımcısı Coşkun, bir süre hastane yöneticiliği görevinde bulunduğunu ve yazılımın önemini burada yaşadığı deneyimlerle daha iyi anladığını söyledi.
     Doğan, Hastaların hastaneyle ilgili şikayet ya da talepleri oluyordu. Bunları yazılı hale getiren bizler de gerekli takibi yapabilelim diye öneride bulunuyorduk. Maalesef kimse yazılı hale getirmeye ihtiyaç duymuyordu. Kayıt altına almaya, belgelendirmeye gereken önemi vermiyoruz. Gelişen şartlar bizlere bunun önemini daha iyi gösteriyor dedi.
     Mühendislik Fakültesi Dekanı Alçı da, ülke gündemlerinde yer tutan önemli bir konunun da siber saldırılar olduğunu hatırlatarak, Firmalara son yıllarda yapılan siber saldırılar yüzde 36 artmış durumda. Saldırıya uğrayanlar hepimizin bildiği çok önemli kurumlar. Bizler bu saldırılar karşısında bir şey yapamıyoruz, elimiz kolumuz bağlı kalıyor diye konuştu.
     TSE Kayseri İl Koordinatörü Bahadır ise, bilişim teknolojisinin hızla ilerlediğini, artık savaşların top, tüfekle değil bilişim üzerinden yapıldığını belirtti.
     Seminer uzmanların bilişim suçları, bilgi teknolojileri ürün güvenliği testleri sunumları ile devam etti.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Bilişim Teknolojisi Standartları semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER