Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi açılacak

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi açılacak -Bilimin serüvene dönüştüğü yer sloganıyla Türkiyeye model olması hedeflenen merkezin açılışını Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün yapacak


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediyesinin projelerinden olan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi pazar günü açılacak.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezinde 2 bin 500 metre karelik alanda hizmete girecek ve Türkiyenin en kapsamlı bilim merkezi olma özelliğini taşıyan merkezin açılışını, 21 Ekim Pazar günü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergünün gerçekleştireceği kaydedildi.
     Merkezin, bilimin serüvene dönüştüğü yer sloganıyla Türkiyeye model olması hedeflendiği belirtilen açıklamada, Bursa Kültür A.Ş. tarafından yürütücülüğü üstlenilen Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezinin hazırlık aşamalarında ASTC, ECSITE ve NAMES gibi Uluslararası Bilim Merkezleri birliklerine üye olundu ve yıllık toplantılarına katılım sağlandığı ve 14 yabancı ve 15 yerli bilim merkezi ziyaret edildi ve analizler sonucunda çalışmalar tamamlandı ifadeleri kullanıldı.
     Özel tasarım galerileri ile 150ye yakın deney düzeneği, beyin mühendisliği, robotik, elektrik-elektronik atölyelerinin bulunduğu merkezde, hafta sonları mucitler akademisi kampı, bilim kulüpleri, bilimsel söyleşiler ve şovlarla geleceğin bilim adamlarının merak ettiği tüm soruların cevabını bulabilecekleri mekan olarak hazırlandığı bildirildi.
     Bu arada, merkezin açılışı için hazırlıklar sürerken merkezi temsilen bir heyetin, dünyanın en büyük bilim merkezleri çatı organizasyonu olan Bilim ve Teknoloji Merkezleri Birliğinin (ASTC) ABDnin Ohio kentinde düzenlenen yıllık toplantısına katıldığı belirtildi.
     BTM Proje Danışmanı ve Bursa Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ulcayın toplantıda proje hakkında sunum yaptığı, Türkiyedeki TÜBİTAK aracılığıyla yürütülen bilim merkezi projeleri konusunda da bilgi verdiği ifade edildi.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi açılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER