Camilerin Açık Tutulması Genelgesi

Camilerin Açık Tutulması Genelgesi -Türkiye Cami ve Kuran Kursları Dernekleri Federasyonu Başkanı Kıyak: Diyanet İşleri Başkanlığımızın gecikmiş kararını gönülden destekliyor ve tebrik ediyoruz


SAKARYA (A.A) - Türkiye Cami ve Kuran Kursları Dernekleri Federasyonu Başkanı Recep Kıyak, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmezin imzasıyla yayımlanan Camilerin Açık Tutulması Genelgesine ilişkin, Diyanet İşleri Başkanlığımızın gecikmiş kararını gönülden destekliyor ve tebrik ediyoruz dedi.
     Kıyak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genelge kapsamında Türkiye genelindeki tüm camilerin namaz vakitleri dışında vatandaşların dini taleplerine cevap verecek şekilde gün boyu açık tutulacağını söyledi.
     Diyanet İşleri Başkanlığımızın gecikmiş kararını gönülden destekliyor ve tebrik ediyoruz diyen Kıyak, insanların işi gereği her namaz vakti camiye gidemediğini, bu açıdan genelgenin güzel bir karar olduğunu dile getirdi.
     Kıyak, camilerin asıl misyonuna ulaştırılması gerektiğini vurgulayarak, Camiler sadece günde 5 vakit namaza lazım olan bir yer değil, her türlü problemlerimizin halledildiği bir yer olduğu için her zaman açık olmasında fayda var. Ayrıca kadınların da çocukların da camilerimize gelmesi için uğraşmalıyız diye konuştu.
    
     -Uykusuna galip gelmiş bir millet dünyayı idare eder-
    
     Diyanet İşleri Başkanlığınca hayata geçirilen Sabah Namazı Buluşmalarının güzel bir uygulama olduğunu dile getiren Kıyak, sabah namazlarının yatsıdaki gibi kalabalıkla kılınması halinde camilerin bayram etmeye başlayacağını, camilerin cumadan cumaya dolmasının anlam ifade etmeyeceğini savundu.
     Kıyak, sözlerini şöyle tamamladı:
     Cuma namazındaki kalabalıklığı sabah namazında da bulup, insanlara aksettirebilirsek, uykusunu yenmiş bir millet dünyayı yener. Uykusuna galip gelmiş bir millet dünyayı idare eder. Uykusuyla baş edememiş bir milletin, üstüne güneşi doğdurmuş bir milletin, dünyaya hakim olması mümkün değildir. Sevgili Peygamberimiz, Üstüne güneşi doğduran insanın o günü ölmüştür diyor. Biz günlerini öldürenler değil, günleri diriltenleriz.
    
     Muhabir: Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Camilerin Açık Tutulması Genelgesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER