Çanakkale 1915 filmi 11 ilde ücretsiz

Çanakkale 1915 filmi 11 ilde ücretsiz gösterime girecek -AK Parti Ağrı Milletvekili Kotan: -Çanakkale Savaşı sadece Türkiye için değil, dünya insanlık barışı adına da çok önemli bir olaydır


AĞRI (A.A) - AK Parti Ağrı Milletvekili Fatma Salman Kotan, Çanakkale 1915 filminin bu günlerde gösterime girmesinin anlamlı olduğun belirterek, Çanakkale Savaşı sadece Türkiye için değil dünya insanlık barışı adına da çok önemli bir olaydır dedi.
     Ağrı Gazeteciler Cemiyetinde konuşan Kotan, Çanakkale 1915 filminin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Ağrının da aralarında bulunduğu 11 ilde ücretsiz olarak özel gösterime çıkacağını söyledi.
     Filminin 3-4 Kasım tarihlerinde Ağrıda gösterileceğini belirten Kotan, şunları kaydetti:
     Çanakkale Savaşı Türkiye tarihi için, Türkiyede yaşayan bütün insanlar için çok önemli. Hatta Çanakkale Savaşı sadece Türkiye için değil dünya insanlık barışı adına da çok önemli bir olaydır. Çanakkale Şehitliğine gittiğimizde orada etnik kimliğine bakılmadan, Kürt, Türk, Çerkez bütün Türkiyede yaşamış insanlar bu topraklar için savaşıp şehit olmuştur. Filmin Ağrıda gösterilmesine çok sevindim. Film sayesinde gençlerimiz tarihlerini bir kez hatırlayacak, birlik, beraberlik ve kardeşliğin önemine varacaklar. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.
     Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan ise, Çanakkale 1915 filminin Ağrıda ücretsiz olarak gösterime girmesinden dolayı mutlu olduklarını belirtti.
     1915 Çanakkale Harbinın bir ulusun yeniden var oluşunun sunucu olması itibariyle ve aynı zamanda ülkemizin birlik ve bütünlüğündeki kardeşlik meşalesinin bir sembolü öldüğünü anımsatan Arslan Geçmişimizi bize rötuşsuz perdesiz aktaran tüm sinema sektöründeki filmler ve buna benzer çalışmalara Türkiyenin ihtiyaç var dedi.
    
     Muhabir : Metin Karip / Sagip Sezginer
     Yayıncı : Hasan Özkal
<< Önceki Haber Çanakkale 1915 filmi 11 ilde ücretsiz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER