Dezavantajlı Gruplar İçin Mesleki Eğitim Projesi

Dezavantajlı Gruplar İçin Mesleki Eğitim Projesi -Proje kapsamında düzenlenen kursa katılanlar belgelerini aldı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte, Yerelden Genele Dezavantajlı Gruplar İçin Mesleki Eğitim Projesi kapsamında düzenlenen kursa katılanlar belgelerini aldı.
     İl Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) ve MEKSA Vakfı işbirliği ile 16-18 yaş aralığında risk altındaki çocuklara yönelik gerçekleştirilen doğal gaz iç tesisatçılığı ve temel metal şekillendirme dalındaki mesleki eğitim kursu tamamlandı.
     Kurstan mezun olanlar GESOB MEKSA Mesleki Eğitim Merkezinde düzenlenen törenle belgelerini aldı.
     Vali Erdal Ata, törendeki konuşmasında, programlardan mezun olan herkesin bir işe yerleştirmelerini temenni ettiklerini söyledi. Yardım ve desteğe ihtiyacı olan gençlerin meslek sahibi yapılarak hayata kazandırılmasının ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan Ata, dezavantajlı grupların nazarlarında daha korunmaya mazhar bir kitle olarak göründüğünü ifade etti.
     Bundan sonra bu tür projelere daha çok önem vererek daha fazla gencin projelerden faydalanmasını sağlamak gerektiğini ifade eden Ata, şöyle devam etti:
     Aslında bu zorunlu eğitimi bundan 20 yıl, 30 yıl önce zorunlu hale getirseydik, Türkiye genelinde uygulasaydık, belki bugün bu kurslara hiç ihtiyaç olmayabilirdi. Bugün mesleki eğitimde de aslında biz Türkiye olarak Avrupa ülkeleri ile kıyasladığımız zaman geri olduğumuzu söyleyebiliriz. Mesela Gaziantepte bu oran yüzde 29larda. Gelişmiş ülkelerde bu yüzde 65lerde.
     Türkiyenin kalkınmasını, ilerde çağdaş ülkeler seviyesine çıkmayı kendimize en büyük hedef olarak görüyoruz. Bundan hiç kimsenin şüphesi yok. O halde bunu gerçekleştirmek için mutlaka mesleki eğitime önem vermemiz lazım. Özellikle orta dereceli okullarda devam eden öğrenci sayımızın hiç değilse öncelikle yüzde 50ye, daha sonra yüzde 65 oranına çıkarırsak, sanayicimizin de, esnafımızın da ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları bu şekilde yetiştirme şansımız olur.
     Konuşmaların ardından mezunlara belgeleri takdim edildi.
     Törene, Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın, GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Gaziantep Çalışma ve İş Kur İl Müdürü Siraç Ekin kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Gaziantep
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Dezavantajlı Gruplar İçin Mesleki Eğitim Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER