Dünya Mirasının 40. Yılında 40 Ülkeyle

Dünya Mirasının 40. Yılında 40 Ülkeyle UNESCO Sivas Buluşması -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem: Sivasta tarihin hemen her dönemine ait, kültür dünyamıza ufuk açacak çok sayıda eseri bulmak mümkün (Fotoğraflı-Görüntülü


SİVAS (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Sivasta tarihin hemen her dönemine ait, kültür dünyamıza ufuk açacak çok sayıda eseri bulmak mümkün dedi.
     Erdem, Dünya Mirasının 40. Yılında 40 Ülkeyle UNESCO Sivas Buluşması adlı programın Cumhuriyet Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezindeki açılış toplantısında yaptığı konuşmada, Sivasta insanlık tarihinin hemen her safhasıyla ilgili bir kültür eseri bulmanın mümkün olduğunu söyledi.
     Sivasın kültür anlamında marka şehir olduğunu ifade eden Erdem, ancak tarihi eserlerin bugüne kadar yeterince tanıtılamadığını belirtti. Erdem, Sivastaki kültür mirasının bugüne kadar insanlıkla yeterince paylaşılamadığını dile getirerek, Sivasta tarihin hemen her dönemine ait, kültür dünyamıza ufuk açacak çok sayıda eseri bulmak mümkün. Selçuklular, çok sayıda eser bıraktı. Bu eserlere sahip çıkalım diye konuştu.
     Sivastaki meydanının adeta açık hava müzesi gibi olduğunu belirten Erdem, bu eseri hazırlayarak insanlığa sunanlara teşekkür etti. Erdem, Sivasın ilçelerinin de önemli kültürel zenginliklere sahip olduğunu vurgulayarak, Divriğide yer alan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifasını insanlığa mal etmek gibi bir görevlerinin olduğunu söyledi.
     Vali Ali Kolat da Sivasın görülmeye değer bir il olduğunu söyledi. Yurt dışında çok sayıda tanıtım ve turizm festivaline katıldığını anlatan Kolat, Oralarda Sivasın bu yerlerden çok çok üstün tarihi ve kültürel değerlere sahip olduğunu gördüm. Ancak Sivas bunlara rağmen neden tanınmıyor- Bu güzellikleri hep birlikte tanıtacağız dedi.
     Konuşmaların ardından Vali Kolat, Evet Bir Bardak Daha Çay İstiyorum kitabıyla Türkiyenin tanıtımına katkı yapan Amerikalı yazar Katharine Branninge tablo hediye etti.
     Toplantıya, bazı milletvekilleri ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, UNESCO temsilcileri, çok sayıda yerli ve yabancı konuk katıldı.
    
     Muhabir: Önder Felek
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Dünya Mirasının 40. Yılında 40 Ülkeyle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER