Ergenekon davasında Şemdin Sakıkın tanık olarak

Ergenekon davasında Şemdin Sakıkın tanık olarak dinlenilmesi -Bingölde 33 askerin şehit olduğu saldırıdan yaralı kurtulan Pektaş: -Devletimiz, yargımız bu adamdan ne bekliyor- Nasıl tanık olarak dinliyor- Nefes alması bile bizi rah


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Bingöl-Elazığ karayolunda 24 Mayıs 1993te birliklerine giden 33 askerin teröristlerce şehit edildiği hain saldırıdan yaralı kurtulan Salih Pektaş, Ergenekon davasında Şemdin Sakıkın tanık olarak dinlenilmesine ilişkin, Devletimiz, yargımız bu adamdan ne bekliyor- Nasıl tanık olarak dinliyor- Nefes alması bile bizi rahatsız ediyor dedi.
     Pektaş, Türkiye Harp Malülü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı ile düzenlediği basın toplantısında, cezaevinde bulunan Şemdin Sakıkın, Ergenekon davasında tanık olarak yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.
     Hakkaride, 1993 yılında jandarma er olarak askerlik görevini yaparken, toplanma merkezinden silahsız olarak sivil otobüsle birliğine sevkleri sırasında yollarının teröristlerce kesildiğini belirten Pektaş, şöyle konuştu:
     Yaklaşan 12 saat boyunca bizi yürüten terör örgütü üyeleri, gözlerimizin önünde Şemdin Sakıkın verdiği talimatla üzerimize ateş açtı. 33 askerin şehit edildiği olayda bana 2 kurşun isabet etti. Olay sırasında bölgedeki köylüleri, askerlere kötü muamele yapmaya zorlayan, silahsız askerlerin öldürülmesi talimatını bizzat veren terör örgütü yöneticisinin, şimdi kendini çok farklı göstererek açıklamalar yapmasından rahatsızlık duyuyorum. Uykularım kaçtı, psikolojim bozuldu. Devletimiz, yargımız bu adamdan ne bekliyor- Nasıl tanık olarak dinliyor- Nefes alması bile bize rahatsız ediyor. Tanık olarak dinlenmesini değil, terör örgütü yöneticisi olarak idam edilmesini istiyoruz.
    
     -Ben de açık tanık olmak istiyorum-
    
     Kumartaşlı ise son gelişmelerin şehit aileleri ve gazileri çok rahatsız ettiğini, terör örgütünde üst düzey yöneticilik yapan kişinin açıklamalarının kendilerini derinden üzdüğünü söyledi.
     Sakıkın Eski terörist değil, Terörist başı olduğunu ifade eden Kumartaşlı, şunları kaydetti:
     Bir terörist başının sözlerinin Türk ordusunun ya da komutanların lehinde olması beklenebilir mi- Bu kişinin sözleri karşısında bir gazi olarak, ben de komutanlarımı savunmak için açık tanık olmak istiyorum. Şehit aileleri ve gaziler olarak, terör suçlarına idam cezası getirilmesi ve terörist başı ile uzantılarının idam edilmesi isteğimizi her platforma dile getirdik. Terör örgütünün ikinci adamının da aldığı nefes bize göre haram, idam edilmeli. Bu, şehit yakınlarının ve gazilerin acısını dindirmez ama bir nebze olsa yüreklerine su serper.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz - Mustafa Güngör / Deniz Açık
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Ergenekon davasında Şemdin Sakıkın tanık olarak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER