Gaziantepin Yıldızları ödül töreni

Gaziantepin Yıldızları ödül töreni -TOBB Başkanı Hisarcıklıkoğlu: -Okulu yakacak kadar gözü dönmüş, memleketin çocuklarını cahil bıraktıracak kadar gözü dönmüş olanların hepsini lanetliyorum. Ama esas bunları binbir türlü baha


GAZİANTEP (A.A) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Okulu yakacak kadar gözü dönmüş, memleketin çocuklarını cahil bıraktıracak kadar gözü dönmüş olanların hepsini lanetliyorum. Ama esas bunları binbir türlü bahaneyle koruyanları lanetliyorum dedi.
     Hisarcıklıoğlu, Gaziantep Sanayi Odasının (GSO) düzenlediği Gaziantepin Yıldızları ödül töreninde, TOBBun yaklaşık 13 yıl önce Vanda ihtiyaç duyulan bir ilköğretim okulunun yapımını gerçekleştirdiğini anımsatarak, Bundan yaklaşık 4 sene önce de bakanımız bu okulun büyütülmesini ve depreme karşı güçlendirilmesini rica etmişti. Bunları yaptık. Fakat beni üzen hadise geçen hafta bu okulun kundaklanması oldu. Allaha çok şükür can kaybı yok, maddi zarar var. Ama bu okulu yakacak kadar gözü dönmüş, memleketin çocuklarını cahil bıraktıracak kadar gözü dönmüş olanların hepsini lanetliyorum. Ama esas bunları binbir türlü bahaneyle koruyanları lanetliyorum diye konuştu.
     TOBB olarak ülkenin geleceğinin gençler olduğuna inandıklarını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:
     Çünkü Türkiye nüfusunun yüzde 50si 28,5 yaş altında. Geleceğimizde tekrar dünya lider olacaksak gençlerimizi iyi eğitmemiz lazım. Buna inanan Türk alemi olarak, Türk iş aleminin çatı kuruluşu olarak, TOBB olarak Türkiyenin geleceği olan okul yatırımlarını yapmaya devam ediyoruz. Yaptığımız okul yatırımları 75 milyon lira oldu ve yatırım yapmaya devam edeceğiz. Şimdi Vanda yakılan okulun tadilatını yapacağız. Ama Vana bir okul daha yapacağız, bu okulu yaktıkları için.
    
     -Yeni Türk Ticaret Kanunu-
    
     Hisarcıklıoğlu, Yeni Türk Ticaret Kanununun değiştirilerek yürürlüğe girmesiyle üzerlerinden yıllık 6 milyar liralık yük kalktığını söyledi.
     Zaman zaman odaların aidat almaktan başka iş yapmadığının dile getirildiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:
     Bakın sizden aidat alan odalar hakkınızı korumak için bir yıl içerisinde müthiş bir çalışma yaptı. Nerede ne kadar lüzumsuz yük varsa odalar bana getirdiler. Ben de bunu Başbakan Yardımcımız Babacana götürerek, Sayın Başbakan Yardımcım bize çalış dedin, çalıştık. Benim 365 odam çalıştı. Bize bu yükler çok büyük. Özellikle küçük ve orta ölçekli firmaların kaldırabilmesi mümkün değil kaldır dedik. Allah razı olsun hükümet olarak bunun çalışmasını yapıp meclise sundular. Meclisimizde de grubu bulunan 4 siyasi partimizin desteğiyle yükler üzerimizden kaldırıldı.
     Borçların ödenmemesi halinde uygulanacak hapis cezalarının da kaldırıldığına işaret eden Hisarcıklıoğlu, 18 hapis cezasının kaldırıldığını ifade etti. Düzenleme yapılmaması halinde her iş adamının bir kez hapishaneye misafir olabileceğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, Bir iş yerini belli eden tabeladır. Olur ya tabela düşer, bunu da tespit ederlerse mevcut yasa kalsaydı, 73 bin lira para cezası verecektiniz. Bunu ödeyemezseniz de 730 gün hapis cezası yatacaktınız. Tabela düştü 73 bin lira ödeyemediniz içerdesiniz diye konuştu.
     Başbakan Yardımcısı Babacanın her konuda kendileriyle istişare ettiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, ayrıca Borçlar Kanunundaki üzerlerinde yük getiren maddelerin değişmesini beklediklerini kaydetti. Çeklerle ilgili hapis cezasının kaldırılmasına da değinen Hisarcıklıkoğlu, şunları kaydetti:
     Dedik ki bankalara gidip kredi istediğimde benim bütün sicilimi görüyor. Biz de bunu görelim istedik. Bunlar para satıyor. Biz mal satıyor, alın teri satıyoruz, biz de görelim dedik. Sağ olsunlar bunu kabul ettiler. Bununla ilgili Bankalar Birliğine talimat verildi, ama bugüne kadar topu taca attılar. Başbakan Yardımcım, talebimizi iletmemiz üzerine yeniden bizi bir araya getirdi. Ve Bankalar Birliği bu yıl sonu itibariyle elektronik ortamda mal satarken artık vadeli mal isteyen müşterimizin müsaadesine bağlı olarak onun her şeyini görüp mal verip vermeme konusunda karar vereceğiz.
     Alacak Sigortası üzerinde de çalıştıklarını da anlatan Hisarcıklıoğlu, bunu hükümete ilettiklerini kaydetti.
     Ayrıca Uygulamalı Mesleki Eğitim Projesi (UMEP) projesine de değinen Hisarcıklıoğlu, kişileri meslek sahibi yaparak istihdama yönlendirdikleri projenin aşamalarını anlatarak, iş adamlarını bu projeden yararlanmaya çağırdı.
    
     -Bakan Şahine Atom Karınca benzetmesi-
    
     Hisarcıklıoğlu, konuşmasında, cıva gibi diye nitelendirdiği Bakan Fatma Şahini Atom Karıncaya benzetti.
     Bakan Şahinin milletvekili iken de bakan iken de özel sektör olarak her türlü konularının hükümetteki baş savunucusu olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, Her ne kadar kadından sorumlu olsa da bizim bütün iş alemini ilgilendiren konularda, bizim iş aleminden gelen bakanlardan daha sert haberiniz olsun dedi.
     Türkiyede kadın nüfusunun, toplam nüfusun yüzde 50nin biraz üzerinde olduğunu, ama toplam girişimcilerde kadın oranının yüzde 6 olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, kadınların da iyi bir eğitim alarak iş dünyasına çekilmesini istedi.
    
     -Sistem yeniden inşa edilmeli
    
     TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sistemdeki aksaklıklara değinerek, şunları kaydetti:
     Biz artık patinaj yapıyoruz. Bu sistemin yeniden inşa edilmesi lazım. Ama inşaata orta kattan başlanmaz. Temelden başlanır. Bu işin de temeli ne- Yeni bir Anayasa. Seçimlerde 4 parti bize yeni bir anayasa vadetti. Eğer bu işi kim çıkartmazsa vebali boynuna. Eğer 2,5 sene sonra bu yeni anayasa yapılmazsa yeni anayasanın yapılmasında kim engel olursa vatandaş da bunun hesabını sorar. O zaman 2023 ilk 10 hedefimiz de hayal olur.
    
     Muhabir: Veli Gürgah / Sevil Çelik
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber Gaziantepin Yıldızları ödül töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER