Girişim Tamam da Paradan haber ver

Girişim Tamam da Paradan haber ver konferansı düzenlendi


ANTALYA (A.A) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Antalya Genç Girişimciler Kurulu (GGK) ve Akdeniz Üniversitesi Genç Girişimciler Kariyer Topluluğu tarafından, Girişim Tamam da Paradan haber ver konferansı düzenlendi.
     Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonunda düzenlenen konferansa Kalkavan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Kalkavan, Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği Onursal Başkanı Sezai Hazır, Microsoft Kamu İşleri ve Sosyal Sorumluluk Programları Direktörü Erdem Erkul, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Girişimcilik Müdürü Murat Gürsoy, TOBB Antalya GGK Başkanı Emrah Kepez ve öğrenciler katıldı.
     TOBB Antalya GGK Başkanı Emrah Kepez, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, GGKnın genç girişimcilere eğitim, kapasite geliştirme desteği ile girişimci fikirleri hayata geçirmelerinde destek sağlamak üzere kurulduğunu söyledi.
     GGKnın Türkiyede genç girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla politika belirlediğini ve girişimcilik kültürünün gençler arasında gelişmesine öncülük ettiğini anlatan Kepez, genç girişimcilerde sosyal sorumluluk bilincinin oluşturulması amacıyla eğitim programları ve çeşitli sosyal etkinlikler düzenlendiğini bildirdi.
     Girişimci ruhun hangi meslekten olursa olsun her bireyde oluşması gerektiğine inandıklarını kaydeden Kepez, Görev yaptığı organizasyonun başarısına girişimci ruhuyla katkı sağlayan nesillerin yetişmesi ile zenginlik ve refahın artacağına inanıyoruz. Bu düşüncelerimizi yeni nesillere aktarmak için bu konferans ve benzeri organizasyonları üniversite ve liselerde düzenlemeye devam edeceğiz dedi.
     Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Girişimcilik Müdürü Murat Gürsoy ise girişimciliğin bütün eğitim sisteminin içerisinde yer alması ve herkesin girişimci ruhuna sahip olması gerektiğini söyledi.
     Türkiyede kendi işini kurmak isteyen girişimcilere yavaş yavaş olsa da maddi imkanların sunulmaya başlanıldığını dile getiren Gürsoy, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından girişimcilere 100 bin lira destek sağlandığını vurguladı.
     Türkiyede birçok şeyin değiştiğini, çok sayıda iş fırsatının ortaya çıktığını anlatan Gürsoy, girişimciliğin mutlaka yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.
     Kalkavan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Kalkavan da konferansa katılan öğrencilere, hayatındaki girişimcilik hikayelerini anlattı.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Girişim Tamam da Paradan haber ver Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER