Gönül Elçileri Projesi Bayburtta tanıtıldı

Gönül Elçileri Projesi Bayburtta tanıtıldı


BAYBURT (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde ülke genelinde başlatılan Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi Bayburtta tanıtıldı.
     Polis Evinde gerçekleştirilen toplantıya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala, Vali Hasan İpekin eşi Gülten İpek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polatın eşi Kerime Polat, bazı daire amirlerinin eşleri, kadın dernekleri başkanları ile siyasi parti kadın kolları başkanları katıldı.
     Vali Hasan İpekin eşi Gülten İpek, yaptığı konuşmada, kentte Çocuk Yuvası veya Yetiştirme Yurdu bulunmadığını anımsatarak, Proje kapsamında alt proje olarak ilimizde gönüllü çalışmalarını, gönüllü katkı ve katılımlarını artırmak, bu anlamda Bayburta özel bir proje başlatmak için bir çalışma başlattık. Köklü bir geçmişe dayanan, milli kültüründe yardımseverlik ve duyarlılık bulunan ilimizde gönüllülerin katılımı ile eğitim alanında bir seferberlik başlatacağız dedi.
     İpek, ilde görev yapan kurum amirleri, eşleri, sivil toplum kuruluşları ve gönüllü kadınlar ile Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi kapsamında neler yapacaklarını konuşmak amacıyla çeşitli toplantılar yaptıklarını belirterek, tüm Bayburt halkını bu projeyi sahiplenmeye ve çalışmalara destek vermeye davet etti.
     Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hayrettin Pala ise toplumsal kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Aralık 2012de başlatılan Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesinin 81 ilde hayata geçirildiğini söyledi.
     Korunmaya, yardıma ve desteğe ihtiyacı olan çocuk, kadın, engelli ve yaşlıların yaşam kalitesini yükseltmek için başlatılan projeye her türlü desteği sağlayan Vali Hasan İpekin eşi Gülten İpeke teşekkür eden Pala, emekli, çalışan, ev kadını, esnaf kısaca yediden yetmişe herkesin Gönül Elçisi olabileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Gönül Elçileri Projesi Bayburtta tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER