Hayvanların Yaşam Haklarına Toplumsal Destek Sağlanması

Hayvanların Yaşam Haklarına Toplumsal Destek Sağlanması -DOHAYKO Genel Sekreteri Çıtırık: Ülkelerde, insan ve hayvanlarla ilgili hak ihlalleri oranının birbiriyle doğru orantılı olduğunu görüyoruz


ADANA (A.A) - Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık, ülkelerde, insan ve hayvanlarla ilgili hak ihlalleri oranının birbiriyle doğru orantılı olduğunun görüldüğünü belirtti.
     DOHAYKOdan yapılan yazılı açıklamada, Çıtırıkın, Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksek Okulunun yaklaşık 475 öğrencisine Hayvanların Yaşam Haklarına Toplumsal Destek Sağlanması konulu konferans verdiği bildirildi.
     Çıtırık, toplumda insana ve hayvana yönelik şiddete karşı kanunların önemli olduğunu ancak, insan yüreğine sevgi ve merhamet tohumları ekilmesi durumunda sorunların azalacağını kaydederek, şu ifadeleri kullandı:
     Bir kedinin, köpeğin önüne bir lokma yemek koyan, onun aç kalmasından rahatsızlık duyan çocuk, büyüdüğünde yaşamın değerini bilir. Patronsa işçilerinin, yöneticiyse mahiyetinde çalışanların, işçiyse arkadaşlarının iyi durumda olmasını arzular ve öyle davranır. Almanız gereken bin kilometrelik yol olsa da, ilk adımla başlar her şey. Hayvan sevmek de insan sevmenin başlangıcıdır. Türkiyede biz ülkenin dört bir yanından işkence edilerek öldürülmüş, sakat bırakılmış, tecavüze uğramış hayvan haberleri alıyoruz. Ülkelerde, insan ve hayvanlarla ilgili hak ihlalleri oranının birbiriyle doğru orantılı olduğunu görüyoruz. Hayvana değer verilen ülkelerde, insanın da kıymetli olduğunu biliyoruz, tanık oluyoruz. Hayvan sevgisi de tıpkı aşk gibidir. Bunu anlatamazsınız, yaşarsınız.
     Çıtırık, emniyet teşkilatının hem insanların, hem de hayvanların güvencesi ve koruyucusu olduğunu belirterek, Polis adayları, ülkenin dört bir yanında göreve başladığında, hayvanlarla ilgili hak ihlalleriyle karşılaştıkları zaman nasıl davranacaklarını bilmeli şeklinde açıklamada bulundu.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Hayvanların Yaşam Haklarına Toplumsal Destek Sağlanması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER